ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cultură și civilizație românească la Mănăstirea Horezu, pentru tinerii români din Cernăuți–Ucraina

Cultură și civilizație românească la Mănăstirea Horezu, pentru tinerii români din Cernăuți–Ucraina

Elevi, studenți și profesori români din Cernăuți, Ucraina, participa zilele în perioada 10-15 iulie 2017,  la o serie de activități găzduite de Mănăstirea Horezu,  activități ce presupun participarea la ateliere de pictură, cursuri de muzică populară românească, ateliere de olărit, întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale și mese rotunde pe diverse teme de interes, realizate cu sprijinul direct al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.   Evenimentul găzduit la Mănăstirea Horezu,  se desfășoară sub genericul „Tabăra de cultură și civilizație românească pentru tinerii români din Cernăuți–Ucraina” și este organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Arhiepiscopia Râmnicului, informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat IEH.

Potrivit sursei citate, tinerii români din Cernăuți vor beneficia și de două excursii la obiective turistice și monahale din județul Vâlcea.

Tabăra urmărește crearea și menținerea legăturii culturale între tinerii etnici români din Ucraina și tinerii din România, precum și conturarea unui cadru mai larg al valorificării tradițiilor și cunoștințelor generale despre patrimoniul cultural românesc. Proiectul pune accent pe tânăra generație și pe cultivarea spiritului de neam și țară, pe cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor românești.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni mulțumește Arhiepiscopiei Râmnicului și Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului pentru grija pe care o au pentru păstrarea identității naționale, culturale și spirituale a românilor din comunitățile istorice.

Printre copii care participă „Tabăra de cultură și civilizație românească pentru tinerii români din Cernăuți–Ucraina” se numără și elvii Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți păstoriți cu multă dragost în efortul pentru cunoșterea portului și cântecului popular românesc, de către domnul Iurie Levcic.

Copiii români din Regiunea Cernăuți sunt atașați de portul și de cântecul popular într-un mod în care prea puțini o mai fac astăzi în România. România Breaking News – RBN Press vă invităm să cunoașteți câteva dintre vocile extraordinare ale Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți într-o înregistrare video la Trinitas TV.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: