ROMÂNIA BREAKING NEWS

Coloana a V-a Rusă de pe malul Dâmboviței, cu trupele la plimbare prin fața Palatului Victoria

Coloana a V-a Rusă de pe malul Dâmboviței, cu trupele la plimbare prin fața Palatului Victoria

Circa 200 de militari in rezerva au protestat luni in Piata Victoriei, timp de trei ore, reclamand anularea unei ordonante de urgenta care modifica modul de calcul al pensiilor militare. Protestul este organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, condus de colonelul (r) Mircea Dogaru, cel care s-a remarcat prin initierea unui protocol in 2012 pentru desfiintarea DNA, a Curtii Constitutionale si a ANI informeaza aktual24 citat de romaniabreakingnews.ro

Mircea Dogaru a fost un permanent adversar al institutiilor statului de drept. De altfel, el apare pe o lista a prietenilor din Romania a ideologului rus Aleksandr Dughin, o lista niciodata dezavuata de cei in cauza, precizeaza hotnews.ro.

Militarii disponibilizati reclama ca aplicarea ordonantei ar putea conduce la o reducere a pensiilor de circa 15%, desi guvernul neaga acest lucru, potrivit Digi24.

Protestatarii cer demisia Guvernului Ciolos, nemultumiti ca se modifica baza de calcul a pensiilor militare. Ei refuza sa negocieze cu Guvernul Ciolos, cerand in schimb demisia acestuia.

„Am inregistrat solicitarile noastre catre Guvernul Ciolos. Am dat termenul limita de 24 ianuarie. Atunci ne vom iitoarce atunci toti in strada, toate sindicatele, toate ONG-urile, Consiliul National al Societatii Civile, Sindicatul Cadrelor Militare sprijinit de Sindicatele politistilor se vor ocupa de organizare. Daca solicitarile noastre nu sunt rezolvate, suntem hotarati sa obtinem, nu sa cerem demisia Guvernului. Este momentul sa fim luati in serios”, a precizat colonelul in rezerva Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Protestarii cer anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015 privind regimul pensiilor militare de stat, sustinand ca acesta ca acesta modifica in mod neconstitutional Legea 223/2015 si ca ”plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care sa prevada ca venit total brut, caruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectiva impozitarii”.

Totodata, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii catre Parlament, spre dezbatere si adoptare, dar si acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1200 lei.

Pe lista revendicarilor se mai afla acordarea in luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii pensionarilor cu venituri minime si amendarea Legii 263/2010 in sensul luarii in calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie si a necesitatilor „cosului zilnic”.

Sindicalistii mai doresc ”eliminarea aprecierilor insultatoare la adresa revolutionarilor, militarilor si politistilor din OUG nr 95/2014, reiterarea principiilor din Legea Recunostintei, renuntarea la aberanta categorie inventata a persoanelor cu rol determinant si extinderea platii indemnizatiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit”.

Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, a declarat ca reprezentantii Guvernului nu au discutat cu societatea civila atunci cand au votat aceasta lege, iar acest lucru a agravat situatia.

„Suntem aici in numele salariatiilor, dar si a pensionarilor si a asistatilor sociali. Mai vrem sa dam o lectie guvernului, care spune ca a discutat cu societatea civila. Cu noi nu a discutat nimeni, nu existam. Asa cum am adus milioane de voturi in 2012, putem rasturna tot prin vot, intreaga situatie si in 2016. Vom discuta fara prea multa speranta cu reprezentantii guvernului”, a declarat Mircea Dogaru.

Organizatorii ameninta ca peste 150.000 de pensionari vor veni in 24 ianuarie daca nu se va tine cont de revendicarile lor, potrivit Romania TV.

Mai multe despre Colonelul Dogaru (un fel de coloana a V-a a Rusiei pe malurile Dâmboviței)

Mircea Dogaru e președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), sindicatul de foștilor securiși, „brațul înarmat” al USL în timpul puciului parlamentar din 2012.

Gelu Trandafir scrie pe facebook:
„Oare sunt „fascist” ori „extremist” daca dau share la asta cu colonelul Mircea DOGARU si DUGHIN?

Dacă vă amintiți, șeful SCMD Mircea DOGARU a organizat acel Marș asupra TVR („pacifist” și „antifascist” pesemne atâta vreme cît ernu nu s-a simțit deranjat de lozinci precum „Băsescu-spânzurat”, „Arde șobolanul”, nici de cererea de desfintare a… GDS), mars cu pancarte cu mesaje violente, jegoase, scabroase la adresa lui Horia-Roman Patapievici, Robert Turcescu, Andreea Pora și Rodica Culcer. Al doilea organizator al Marșului asupa TVR este un alt celebru „antifascist”, Dorin LAZAR MAIOR, condamnat definitiv la 7 ani închisoare pentru șantaj, dat în urmărire acum de Interpol.http://www.agerpres.ro/social/2012/01/24/participantii-la-mitingul-organizat-de-sncmd-ameninta-ca-ar-putea-relua-protestele-in-fata-tvr-18-12-32

DOGARU dupa Marsul asupra TVR:

„Dacă mâine o mai vedem pe doamna Culcer la televizor, pe Pora și pe Patapievici, ne întoarcem. (…) Noi nu cerem, noi impunem, noi dăm ultimatumuri. Noi suntem societatea civilă organizată. De noi trebuie să se ferească și de noi trebuie să asculte și partidele, dacă vor să existe. (…) Dorința noastră, misiunea noastră este să ne batem și să ne reocupăm țara metru cu metru și piatră cu piatră. Această țară este a cetățenilor români și nu de astăzi, ci de mâine sau de poimâine. Dacă nu se va întâmpla așa, se va întâmpla altfel. Vom muri dar o vom face pentru voi. Nu mai avem ce discuta. Vremea dialogului a apus,”

Foto – Caricatura sursa: inliniedreapta.ro

Și, ca să-mi duc „extremismul” la capăt vorind de rau despre acest porumbel „antifascist”, să mai amintesc doar că Dogaru a semnat cu Victor Ponta și Crin Antonescu renumitul Protocol care urmărea desfintarea DNA, CCR, ANI, CNSA etc.

Amintesc și în ce termeni își formulau cererile:

„desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.”hotnews.ro/stire/12885196

Și pentru ca își iubește țara, într-unarticol pe blogul lui, publicat pe 17 septembrie 2013, Mircea Dogaru scrie:

„Aleksandr Dughin s-a oprit la Bucuresti in perioada 14 – 16 septembrie a.c. pentru a vedea semnalul editiei romanesti a principalei sale lucrari: “Bazele geopoliticii si viitorul geopolitic al Rusiei” (…) unul dintre cei mai mari filozofi, sociologi si politologi, opozanti ai globalismului irational” (…) „Aleksandr Dughin este unul dintre foarte apropiatii lui Vladimir Putin, consilier pe probleme de geopolitica.” .

Vizibil emoționat de atenția care i se acordă, Dogaru spune că întâlnirea a avut loc la cererea lui Alexandr Dughin și au discutat, timp de 3 ore, despre „istorie, geopolitica si geoistorie”. Alexandru Dughin a lăudat activitatea de „rezistență” anti-băsistă și antiglobalistă din 2012 („activitatea de rezistență” despre care scrie Gelu Trandafir mai sus): „sindicatele militare au scos pe strazi in Ungaria cadrele active din armata si politie, in timp ce in Romania a organizat manifestatii in toata tara, pentru a demonstra ca lupta continua, SCMD, ca sindicat al rezervistilor din intregul Sistem National de Aparare.”

Dughin a mai făcut un apel la „rezistenta a populatiei prin cultura, in acest sens urmand a se organiza, cu participarea media, ample simpozioane, colocvii, etc. in toate capitalele europene si peste ocean”. (sursa: inliniedreapta.ro)

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: