ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cunoscut, apreciat și citat mereu în străinătate, dar mai puțin știut în România, scriitorul Redi Petrescu și-a lansat la București „Magic Thoughts”. Versiunea în limba engleză a volumului „Îngândurări. Dicționar aforistic”

Cunoscut, apreciat și citat mereu în străinătate, dar mai puțin știut în România, scriitorul Redi Petrescu și-a lansat la București „Magic Thoughts”. Versiunea în limba engleză a volumului „Îngândurări. Dicționar aforistic”
gina_miclos_director_executiv_eliteratura_si_autorul_redi_petrescu_romaniabreakingnews_ro

Gina Miclos – director executiv eLiteratura si autorul Redi Petrescu

O nouă ediție a celei mai recente cărți ale scriitorului Nicolae Petrescu – Redi – „Îngândurări. Dicționar aforistic” – a fost lansată, în limba engleză, sâmbătă 26 noiembrie 2016, la București, la sediul Editurii eLiteratura. Versiunea în limba engleză este intitulată „Magic Thoughts”.

„Nicolae petrescu redi este un om de substanță, are „veșmânt literar”, are căptușală bună a cuvântului, a lucrurilor, a esenței. Este foarte greu de scris aforisme, să curpinzi lucruri grele, nuanțate, bune, importante, cu greutate, în câteva cuvinte, într-o singură propoziție, foarte rar în două trei… iar literatura lui… o lasă zestre aici, noua românilor, pentru că lucrările lui Nicolae Petrescu Redi au fost traduse și apreciate în limba italiană, în limba engleză, limba greacă, Redi Petrescu este de altfel un autor foarte bine cunoscut în străinătate. Hadeți să ne bucurăm de el” a spus artista Doina Ghițescu prezentă la lansarea „Magic Thoughts”

petrescu-redi_aforism

CITATUL ZILEI: NICOLAE PETRESCU-REDI pe projesus.ro/citatul-zilei/citatul-zilei-nicolae-petrescu-redi

Video: Doamna Gina Miclos, Director Executiv al editurii eLiteratura, a avut amabilitatea de a fi gazda interviurilor România Breaking News cu  autorul, editorul, traducătorul dar și cu personalitățile prezente la lansarea „Magic Thoughts”

Cartea publicată în primă ediție în limba engleză, conține aforisme grupate pe diferite teme, de la artă și istorie, până la iubire, gelozie, copilărie, bătrânețe, omenie, libertate, revoluție, moarte etc. Se pot regăsi texte ce fac trimiteri la personaje din mitologie, la personalități istorice și celebrități din domeniul artistic, dar și texte despre politicienii de azi, despre presă, justiție și educație. Scriitorul încântă și de această dată prin stilul său savuros, prin metaforele alese, prin ironiile, umorul fin și asocierile neașteptate de idei. „Încercând să te aperi de legea junglei, dai peste jungla legilor”, „Pe pârtia amintirilor, sănuița copilăriei nu se răstoarnă nicicând”, „Goana după aur îți oxidează sufletul”, „Leneșul nu se îndreaptă întinzându-se” sunt câteva dintre aforismele cuprinse în volumul amintit.

 

Nicolae Petrescu-Redi este prezentat în antologii colective de poezie și aforisme, în dicționare ce fac referire la scriitorii români și la personalități prahovene, în „Enciclopedia personalităților din România” (ediția a VII-a, 2012) și în alte volume, iar despre opera sa au scris personalități precum: criticii și istoricii literari Mihai Cimpoi și Ieronim Tătaru, scriitorul Nicolae Dabija, profesorul Marian Chirulescu.

Așa cum am spus chiar în titlul articolul, autorul Redi Petrescu este foarte cunoscut și apreciat peste hotare, citate din opera lui find mereu prezenate pe site-uri , portaluri, sau în prezentarea unor instituții de cultură din Italia, Anglia, Grecia… Hadeți să ne bucurăm de el!

petrescu-redi_italia

“Il saggio sogna di riempire le voragini, lo stupido di livellare i picchi.”

(Nicolae Petrescu-Redi, scrittore, storico, letterato e aforista romeno, 20 ottobre 1951)

sursa: http://www.ilditonellocchio.it/nicolae-petrescu-redi/

petrescu-redi_italia2

Quando la sala del teatro è piena, i polmoni dell’attore hanno meno ossigeno. Ma il cuore… -Nicolae Petrescu Redihttp://www.coppadicitazioni.it/profilo2/nicolae%20petrescu%20redi/#sthash.iqGAaIJs.dpuf

petrescu-redi_italia3

O pagină întreagă dedicată citatelor din Nicolae Petrescu Redi pe portalul Italian

http://www.coppadicitazioni.it/profilo2/nicolae%20petrescu%20redi/

Prezentat în antologia italaină (bilingvă) de aforisme

«Proverbio – la saggezza dei vecchi e la giovinezza della saggezza» scrive Nicolae Petrescu Redi (…)

Sursa: http://www.orizzonticulturali.it/it_interventi_Fabrizio-Caramagna.html

  • Nel tempio della cultura entriamo per imparare a non inginocchiarci. Nicolae Petrescu Redi
  • petrescu-redi_italia5

http://www.frasi-aforismi.it/frasi-e-aforismi-sulla-cultura

petrescu-redi_italia7

petrescu-redi_italia6

Sursa: http://www.informagiovani-italia.com/101_aforismi_sull_autunno.htm

  • Quando la sala del teatro è piena, i polmoni dell’attore hanno meno ossigeno. Ma il cuore…(Nicolae Petrescu Redi)

Sursa: http://nicedie.it/home/index.php/cultura/item/8811-aforismi-alcune-frasi-sul-teatro

Despre precedenta lansare a ediției în limba română: Foto-Video: BookFest 2016 București. Lansarea unei noi ediții a volumului „ÎNGÂNDURĂRI”- Dicționar de aforisme, al autorului NIcolae Petrescu Redi

Publicat de Dorian Theodor CLENCIUromaniabreakingnews.ro

Credit coloană sonoră în materialul video: Ross Bugden – Music „Happy and Inspirational Music ♪♬ – Bedtime Stories.

Material realizat cu sprijinul E-syv.ro și inregistrarievenimente.ro

inregistreari_evenimente_white_over_blue_

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: