ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cluj, mai legat de Budapesta decât de București, chiar și declarativ. Ungaria a aprobat finanțarea unei linii de tren de mare viteză, între Cluj și Budapesta

Cluj, mai legat de Budapesta decât de București, chiar și declarativ. Ungaria a aprobat finanțarea unei linii de tren de mare viteză, între Cluj și Budapesta

Guvernele de la București și Budapesta au căzut de acord în privința introducerii unui tren de mare viteză între Cluj și Budapesta potrivit  Stiri de Cluj citat de romaniabreakingnews.ro

”Guvernul Ungariei a aprobat o finanţare în valoare de 1 miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru studiul de fezabilitate al acestui proiect. Guvernul Ungariei nu are nicio obiecţie faţă de planul României de a extinde calea ferată de mare viteză până la Bucureşti”, a spus ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

România are mari probleme cu infrastructura de cale ferată, viteza medie a trenurilor fiind de 45 de kilometri la oră. CFR SA are două proiecte pentru modernizarea căii ferate pentru a se putea circula cu o viteză de 160 km/oră.

Trenurile de mare viteză din țările civilizate circulă cu peste 250 km/oră.

Despre proiectul trenului de mare viteză dintre Cluj și Budapesta s-a mai vorbit, dar până acum nu s-a făcut nimic, fiind posibil să fie o promisiune electorală care vizează etnicii maghiari din Transilvania, care au drept de vot în Ungaria.

Peşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, declara în august 2017 că peste 200.000 de maghiari din Transilvania vor vota la alegerile parlamentare organizate de Budapesta în 2018. ”În România, există 600.000 de cetăţeni maghiari cu dublă cetăţenie, ceea ce reprezintă cam jumătate din populaţia maghiară din România. Din cei 600.000, numai 480.000 au drept de vot. La alegerile parlamentare din 2014 şi la refrendumul de anul trecut privind cotele obligatorii de refugiaţi au participat la vot 40-50% din maghiarii transilvăneni. La acest procent ne aşteptăm şi la alegerile de anul viitor, aşadar în jur de 220 de mii de voturi vor veni din România, cu toate că acest proces birocratic prevăzut de votul prin corespondenţă este anevoios. Oamenii sunt obişnuiţi să-şi ia buletinul în ziua votului, să meargă la urne şi să voteze în cinci minute”, a explicat preşedintele executiv al UDMR, conform Adevărul.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: