ROMÂNIA BREAKING NEWS

Anatol Şalaru: România trebuie să pregătească moldovenii pentru Unire

Anatol Şalaru: România trebuie să pregătească moldovenii pentru Unire

Anatol Șalaru

Unirea cu România poate să fie făcută doar prin referendum, iar autorităţile de la Bucureşti ar trebui să pregătească în acest sens cetăţenii Republicii Moldova. Mesajul este transmis de fostul ministru Anatol Şalaru, citat de IPN și Radio Chișinău

„Unirea nu trebuie să fie făcută în Parlament, dar de către popor. Unirea se poarea realiza doar în cadrul unui referendum, în care în jur de 70 la sută să voteze pentru. Însă, moldovenii trebuie convinşi să-şi dorească unirea”, a declarat Șalaru în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC 21.

Potrivit lui Șalaru, moldovenii pot fi convinşi să voteze unirea prin implementarea diferitor proiecte economice, sociale şi culturale. Totodată, moldovenii trebuie să cunoască România, ca să poată face diferența. „Circa 60 la sută din cetăţenii Republicii Moldova nu au fost niciodată în România. Aceşti oameni trebuie să vadă România, să se convingă de realităţile din România, să le compare cu realităţile noastre şi să se convingă că în România e mai bine de trăit”, a spus Şalaru.

Anatol Şalaru a mai spus că unirea ar trebui să fie discutată mai serios de către politicienii români, iar guvernarea de la Chişinău să nu să se implice în lupta politică de dincolo de Prut: „Toate partidele politice din România ar trebui să se convoace la o masă a unirii şi să ia o decizie, aşa cum au procedat când au decis aderarea la Uniunea Europeană. Cei de la Chişinău trebuie să comunice şi să se înţeleagă bine cu toţi politicienii de dincolo de Prut”.

Anatol Şalaru a fost demis din funcţia de ministru al apărării şi din cea de vice-preşedinte al Partidului Liberal la finele anului trecut, în urma unui conflict cu liderul PL, Mihai Ghimpu. Şalaru a anunţat că lansează un partid nou, care va fi unul unionist.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: