ROMÂNIA BREAKING NEWS

3 – 24 iunie, Saber Guardian 2019 – exercițiul militar multinațional se va desfășura și în România

3 – 24 iunie, Saber Guardian 2019 – exercițiul militar multinațional se va desfășura și în România

În perioada 3 – 24 iunie, aproximativ 8.000 de militari din România,
Statele Unite ale Americii, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria și Ungaria, vor participa la exercițiul multinațional Saber Guardian 2019 (SG19), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei Române. Exercițiul multinațional se va desfășura pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit comunicatului MApN , exercițiul militar are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere și aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.

Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical, precizează MApN.

”Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 a fost conexat cu o serie de alte exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina și SUA), dintre care 7.600 vor reprezenta Armata României”, menționează sursa citată.

SG 19 și exercițiile conexate planificate pe teritoriul României se vor desfășura, în principal, în poligoanele de instruire și zonele Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc și Bordușani.

Exercițiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. Începând cu anul 2017, Saber Guardian a devenit un exercițiu bienal. SG19 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: