ROMÂNIA BREAKING NEWS

Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019, înotătorul Ion Lazarenco, a participat la cea de-a 9-a ediție a Olympic Fest

Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019, înotătorul Ion Lazarenco, a participat la cea de-a 9-a ediție a Olympic Fest

Centrul capitalei Republicii Moldova, a adunat astăzi mii de persoane pasionate de sport, printre care oficiali, profesioniști de profil, dar și amatori de diferite vârste, în cadrul evenimentului sportiv Olympic Fest, ajuns la cea de-a noua ediție. La deschiderea oficială a festivității a participat și înotătorul Ion Lazarenco, candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019. Sportivul moldovean este primul om de pe glob care a reușit să traverseze înot cele șapte strâmtori din prima încercare.

Înotătorul de performanță a încurajat tinerii să fie mereu adepții unui mod sănătos de viață – acesta fiind cheia succesului. Totodată, a îndemnat cetățenii să contribuie la promovarea mesajelor de pace și a valorilor naționale. „Am înotat în toate cele 7 strâmtori ale lumii și în alte oceane, râuri și lacuri, unde am fost foarte mândru să ridic drapelul nostru și vreau să vă urez vouă, viitorilor campioni, să fiți mândri de drapelul și țara noastră. Voi sunteți adevărații ambasadori ai păcii, pentru că sportul este imaginea păcii”, a spus Ion Lazarenco.

Olympic Fest este organizat în contextul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, marcată la 18 mai, în scopul de a încuraja cetățenii să ducă un mod de viață activ și sănătos. Pe parcursul zilei, participanții au ocazia să se afirme, alături de cei mai buni sportivi și antrenori, în diverse probe, precum: atletismul, tenisul, badmintonul, trânta, karate-ul și baschetul.

Ediția din acest an este dedicată Jocurilor Europene din Minsk 2019, care se vor desfășura în luna iunie curent.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: