ROMÂNIA BREAKING NEWS

S-a lansat prima aplicație pentru mobil cu surse de finanțare pentru sectorul ONG. Află toate sursele de finanțare pentru organizațiile non-profit direct de pe telefonul mobil

S-a lansat prima aplicație pentru mobil cu surse de finanțare pentru sectorul ONG. Află toate sursele de finanțare pentru organizațiile non-profit direct de pe telefonul mobil

Asociația “Europa Digitală” și HornetMobile.ro au lansat prima aplicație pentru smartphone dedicată sectorului ONG, care centralizează sursele de finanțare ale organizațiilor și le ajută să eficientizeze procesul de atragere de fonduri din grant-uri naționale și internaționale.

Aplicația „Grant ONG” a fost elaborată și dezvoltată în contextul în care aproape jumătate dintre ONG-urile românești afirmă că obțin informații privitoare la granturi din mediul online, iar 9 din 10 consideră că o astfel de aplicație mobilă, care să ofere informații recurente despre finanțări ale sectorului non-profit, este imperios necesară, potrivit sondajului online denumit „Surse de informare pentru ONG-uri”, realizat de iVox, în perioada 1-31 octombrie 2016. Totodată, aplicația „Grant ONG” va oferi posibilitatea de a filtra după domeniile vizate de granturi și de a notifica utilizatorii, în timp real, printr-un push notification, în momentul când s-au lansat noi linii de finanțare pentru sectorul civic.

“În prezent există foarte multe portaluri și website-uri românești și internaționale care publică frecvent informații despre noile surse de finanțare pentru ONG, însă seturile de informații nu sunt prezentate într-un cadru standardizat, ceea ce scade drastic accesul la informații concrete și în timp util pentru aplicarea la acestea. În același timp, trebuie să ținem cont de creșterea foarte mare a numărului de ONG-uri românești din 2010 încoace. În prezent, numărul lor a crescut la peste 100.000 la sfârșitul anului 2016, dublu față de acum 6-7 ani, iar acest sector foarte important pentru o societate democratică trebuie să beneficieze de finanțări pentru a contribui la dezvoltarea Economiei sociale. Ținând cont de acest context, am decis să lansăm prima aplicație pentru Android și iOS, care să ajute sectorul non-profit să crească, să se autosusțină și să contribuie la dezvoltarea societății românești. Pe această cale invităm toate autoritățile de management și finanțatori să trimită detaliile granturilor pe adresa: granturi@europadigitala.ro, spre a fi publicate în aplicația mobilă.”, declară Remus Lucuț, președintele Asociației “Europa Digitală”.

Aplicația “Grant ONG” este gratuită și este disponibilă pe Google Play și App Store.

Acest demers vine în completarea Programului Asociației Europa Digitală, măsura “WEB-ONG” ce constă în proiectare, dezvoltare, implementare și găzduire pagină de internet gratuită precum și consultanță în aplicarea pentru Google AdGrants pentru membri, Organizații Neguvernamentale din România, Măsura 201; masură ce are ca scop crearea și promovarea susținută a identității online a ONG-urilor din România și Moldova.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: