ROMÂNIA BREAKING NEWS

Şeful diplomaţiei SUA, la Bucureşti, după ce achiziţia de rachete Patriot a fost boicotată de PSD, ALDE şi UDMR. Ce spun specialiştii?

Şeful diplomaţiei SUA, la Bucureşti, după ce achiziţia de rachete Patriot a fost boicotată de PSD, ALDE şi UDMR. Ce spun specialiştii?

Rex Tillerson, şeful diplomaţiei americane, a avut o vizită de o noapte în România la doar o zi după ce senatorii PSD, ALDE şi UDMR au lipsit de la şedinţă în care trebuia aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea a şapte sisteme de rachete Patriot din SUA. Adevărul a vorbit cu mai mulţi specialişti despre vizită neaşteptată a lui Tillerson în România şi cazul rachetelor Patriot.

Potrivit fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu, o discuţie pe tema rachetelor Patriot ar fi putut să aibă loc doar într-un cadru oficial, probabil americanul dorind, acum, să discute „alte lucruri interesante”.

La rândul său, analistul politic Radu Delicote punctează că vizita lui Tillerson ar putea fi o „înştiinţare” a angajamentelor luate de România: „Poate fi speculată această vizită şi ca o înştiinţare, nu ca o avertizare, vizavi de votul instituţional referitor la achiziţionarea rachetelor Patriot, cu alte cuvinte, poate chiar parte a unei strategii diplomatice, în acest sens”.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: