ROMÂNIA BREAKING NEWS

„L`autre Terre des Dieux – Les Mysteres de la Roumanie” – un film realizat de francezi dedicat istoriei de pe meleagurile României

„L`autre Terre des Dieux – Les Mysteres de la Roumanie” – un film realizat de francezi dedicat istoriei de pe meleagurile României

CELĂLALT PĂMÂNT AL ZEILOR este un film realizat de o echipă de francezi,  dedicat istoriei de pe meleagurile României.  O oră și patruzeci de minute istorie vie pornește un periplu vizual de la cultura Cucuteni până la cea a Geto-Dacilor, explorând locuri și artefacte enigmatice, povești și legende locale despre evenimente misterioase.

La începutul filmului, publicul este avertizat asupra faptului că filmul nu este un documentar istoric, în înțelesul clasic al termenului, ci mai degrabă unul din zona enigmelor și misterelor Terrei și că subiectul stârnește încă multe controverse în România.

Nivelul artistic la care a fost realizat este unul cu totul de excepție. Montaj, grafică și o coloană sonoră cu care s-ar mândri posturi tv de calibrul BBC, Discovery sau National Geographic. Oricum filmul face servicii majore imaginii României și poporului român.

Pe lângă realizatorii și cercetătorii francezi, la realizarea filmului au fost invitați să-și aducă contribuția și realizatorul Tv pe teme de istorie a dacilor, Daniel Roxin și alții.

Filmul atinge și o serie de subiecte controversate precum Tăblițele de la Sinaia, Tăblițele de la Tărtăria sau legendele uriașilor (Jidovilor). Chiar dacă sunt și câteva locuri în care realizatorii francezi au interpretat puțin greșit anumite aspecte istorice, filmul este, în ansamblul său, unul remarcabil realizat, un film care va aduce beneficii majore României și va atrage în țara noastră mulți turiști străini.

În acest moment documentarul este disponibil pe internet în limbile Română, Franceză, Engleză și Spaniolă. Așa că, dacă aveți prieteni vorbitori ale celor trei limbi străine enumerate, este o ocazie foarte bună să îi invitați să descopere lucruri foarte interesante despre România.

Mai jos puteți vedea primele 22 de minute în limba română… Pe contul de VIMEO al filmului există și varianta gratuită de 22 de minute în franceză, engleză și spaniolă.

Pentru vizionarea integrală a filmului trebuie plătit, însă vă asigur că merită! Dar asta apreciați dumneavoastră, după ce vizionați fragmentul gratuit de 22 de minute, postat la sfârșitul articolului.

Varianta integrală aici: https://vimeo.com/198659081

CELĂLALT PĂMÂNT AL ZEILOR – primele 22 de minute. Folosiți butonul CC pt a alege subtitrarea în limba română:

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: