ROMÂNIA BREAKING NEWS

S-a aprobat legea! De azi, 15 dec. primarii care refuză arborarea drapelului național și purtarea eșarfei tricolore își pierd mandatul!

S-a aprobat legea! De azi, 15 dec. primarii care refuză arborarea drapelului național și purtarea eșarfei tricolore își pierd mandatul!

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, legea potrivit căreia mandatul unui primar va înceta, înainte de termen, dacă refuză arborarea drapelului național și purtarea eșarfei tricolore în situațiile impuse de lege.

Potrivit inițiativei legislative depuse de fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa, primarii își vor pierde mandatul, înainte de termen, dacă refuză arborarea drapelului național, precum și purtarea eșarfei tricolore la Ziua Națională a României, la solemnități, recepții, ceremonii publice și la celebrarea căsătoriilor, indiferent de locul de desfășurare a acestora.

În expunerea de motive se susține că în prezent, nearborarea drapelului național și refuzul primarului de a purta eșarfe tricolore sau purtarea unei eșarfe de alt model se sancționează cu amendă între 2.500 și 5.000 lei, însă, măsura nu este suficientă.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali va fi transmisă Senatului, for decizional.

Ministerul Afacerilor Interne a cerut prefectului de Covasna, la începutul lunii septembrie, să verifice respectarea legii și să dispună sancțiuni, după ce veterani de război au susținut că nu au fost lăsați de către reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul național pe clădirea instituției. Veteranii au manifestat în fața primăriei cu prilejul împlinirii a 71 de ani de când orașul a fost eliberat de sub ocupație străină în timpul celui de-al doilea război mondial.

Publicat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro / Surse: alba24.ro, Gandul.info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: