ROMÂNIA BREAKING NEWS

A fost aprobat sprijinul NATO pentru R. Moldova

A fost aprobat sprijinul NATO pentru R. Moldova

Sprijinul NATO pentru Republica Moldova, sub forma un pachet de asistenta financiara, a fost aprobat.  Pachetul consta intr-o serie de masuri de consolidare a capacitatii de aparare a Moldovei si de intarire a institutiilor ei de securitate, a anuntat secretarul-general al aliantei, Jens Stoltenberg.

El a spus ca NATO va „asista” Moldova in modernizarea fortelor armate prin „instruire, sprijin si educatie”. Republica Moldova, tara neutra care nu si-a exprimat dorinta sa adere la NATO, a fost acceptata sa participe la initiativa NATO „Consolidarea Capacitatilor de Aparare” in septembrie trecut, pe fundalul conflictului din estul Ucrainei. Presedintele Nicolae Timofti a multumit Statelor Unite pentru asistenta destinata modernizarii armatei si a spus ca Moldova este „deschisa” sa coopereze cu NATO „in limitele stabilite de dreptul international”.

Nicolae_TimoftiPotrivit unui comunicat de presa, presedintele a facut declaratia cand l-a primit miercuri la Chisinau pe Secretarul Fortelor Navale ale Statelor Unite, Ray Mabus. Potrivit aceleiasi surse, oaspetele american a laudat Moldova pentru „initiativa de a creste bugetul de aparare” si a indemnat la continuarea reformei in armata si justitie si la combaterea coruptiei, relataza Europa Libera. Tot miercuri, ministrii apararii din NATO au aprobat marirea pâna la 40.000 de militari a efectivelor unei forte de reactie rapida creata pe fondul crizei ucrainene. Republica Moldova a aderat la programul Parteneriatul pentru Pace in anul 1994, cu scopul perfectionarii permanente a propriilor forte armate, pregatirii cadrelor, instruirii ofiterilor armatei nationale, precum si in vederea accesului la surse de ajutor politic, tehnic si financiar.

 Editat de Lena Captari / Flux News MD /  romaniabreakingnews.ro

Sursa: karadeniz-press.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: