ROMÂNIA BREAKING NEWS

Posturile Tv din R. Moldova care retransmit programe rusești și au încălcat pricipiul obiectivității au fost amendarte de CCA

Trei posturi de televiziune care retransmit programe rusești în R. Moldova au fost amendate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) cu câte 5 000 de lei, pentru că „nu au respectat principiul echilibrului social-politic, echidistanței și obiectivității în cadrul emisiunilor informative”, precizează CCA.

Reprezentanții Consiliului au monitorizat posturile de televiziune „Prime”, „TV 7” și „RTR Moldova” care retransmit emisiunile informative „Vremea”, „Segodnea” și „Vesti” și au constatat că în relatarea evenimentelor despre conflictul din estul Ucrainei au fost utilizate etichetări pentru a discredita, denigra și a prezenta într-o conotație negativă autoritățile de la Kiev.

„Majoritatea știrilor au un pronunțat caracter antiucrainean și reflectă, în exclusivitate, punctul de vedere al separatiștilor din zona de rebeliune anticonstituțională, dezinformează și manipulează prin text și imagini opinia publică cu privire la evenimentele din sud-estul Ucrainei, utilizează tertipuri de montaj și de comentariu, fac uz de cuvinte defăimătoare și ofensatoare la adresa forțelor armate ucrainene, propagă ura față de valorile europene și euroatlantice, promovează și intensifică zvonuri neconfirmate”, precizează CCA.

După prezentarea raportului de monitorizare, membrii CCA au decis ca cele trei posturi de televiziune să fie amendate cu câte 5 000 de lei. Un alt post rusesc retransmis în R. Molodva, „Ren Moldova”, a primit o altă sancțiune: suspendarea publicității pentru 72 de ore. (Sursa: ziarulnational.md)