ROMÂNIA BREAKING NEWS

România ca pivot NATO, va contribui la includerea Republicii Moldova în pachetul de extindere euroatlantică

CSAT: Exercitarea de către România a rolului de pivot al NATO şi UE în regiune va contribui, la momentul oportun, şi la acceptarea de către partenerii occidentali a includerii Republicii Moldova în pachetul de extindere care are în vedere Balcanii de Vest”

Consiliul Suprem de Apărare a Țări (CSAT) „Exercitarea de către România a rolului de pivot al NATO și UE în regiune va contribui la includerea Republicii Moldova în pachetul de extindere euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest”, comunicat (CSAT).

În cadrul unei ședințe, membrii Consiliului au luat în discuție stadiul proceselor de asociere politică și economică cu Uniunea Europeană și stadiul demersurilor de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest.

„Aceștia au apreciat că, în anul 2014, s-au înregistrat progrese privind parcursul european al acestor state”, se arată în comunicatul de presă, citat de Mediafax.

Totodată, membrii Consiliului au considerat că regiunea Balcanilor de Vest trebuie inclusă într-o viziune de ansamblu asupra Europei de Sud-Est, care să întărească rolul strategic al României în zonă.

„Exercitarea de către România a rolului de pivot al NATO și UE în regiune va contribui, la momentul oportun, și la acceptarea de către partenerii occidentali a includerii Republicii Moldova în pachetul de extindere care are în vedere Balcanii de Vest”, au mai stabilit membrii CSAT.

Surse: presidency.ro, independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: