ROMÂNIA BREAKING NEWS

Nicolae Timofti cu Traian Băsescu la Chișinău de Ziua Națională a României: „Îmi exprim satisfacția că frații noștri din România ne sunt alături, și la bine, și la greu”

Timofti si BasescuPreședintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 29 noiembrie a.c., la Reședința prezidențială de la Condrița, o întrevedere tête-à-tête cu președintele României, Traian Băsescu, care efectuează o vizită de lucru în țara noastră.

Președintele României Traian Băsescu a felicitat autoritățile de la Chișinău cu ocazia parafării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, menționând că doar prin dublarea eforturilor de implementare a reformelor Republica Moldova se va plasa pe un drum european ireversibil. Șeful statului roman a salutat decizia Comisiei Europene de a iniția procedura de abolire a vizelor pentru cetățenii moldoveni în UE.

Nicolae Timofti i-a mulțumit omologului său pentru sprijinul constant și ferm acordat de autoritățile de la București în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Îmi exprim satisfacția că frații noștri din România ne sunt alături, și la bine, și la greu” Nicolae Timofti

Președintele Traian Băsescu a declarat că România va oferi Republicii Moldova expertiza necesară în vederea facilitării procesului de aliniere la standardele Uniunii Europene în diverse domenii.

Cei doi șefi de stat au discutat proiectele de interconectare energetică a celor două state. „România va respecta termenul contractual de construcție a gazoductului Iași-Ungheni. În 2014 ne propunem să lansăm lucrările pentru interconexiunea Isaccea — Vulcănești și să elaborăm un studiu de fezabilitate pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău”, a declarat președintele Traian Băsescu. Nicolae Timofti a subliniat că realizarea acestor proiecte, cu sprijinul României și Uniunii Europene, va permite autorităților de la Chișinău să asigure securitatea energetică a țării.

În cadrul discuției, Nicolae Timofti și Traian Băsescu au reconfirmat caracterul frățesc al relațiilor bilaterale, bazate pe unitatea de istorie, limbă și cultură.

Cei doi înalți oficiali au participat la recepția oferită de Ambasada României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naționale a României.

Sursa: Presedintia Republicii Moldova

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: