ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cine sunt cei ce speră la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a R. Moldova

Cine sunt cei ce speră la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a R. Moldova

Până la această dată, șase persoane candidează la concursul anunțat de președintele Parlamentului Andrian Candu, pentru ocuparea funcției de guvernator al Băncii Naționale a R. Moldova. Ultimii candidați la această funcție, care au depus dosarele, sunt Victor Timotin și Valeriu Chițan, informează infomoldova.net citat de romaniabreakingnews.ro

2211dcb6-f400-446c-bc94-e936c3d13cddVictor Timotin a absolvit ASEM și deține o diplomă de master la Carlson School of Management, University of Minnesota. Și-a început activitatea în calitate de consultant la Agenția pentru Restructurarea întreprinderilor și acordarea Asistenței tehnice (ARIA), Moldova, după care a activat ca ofițer Finanțe la compania CONSECO Finance din SUA. Apoi ofițer Investiții la Global Financial Markets International Finance Corporation, Washington.

Din 2007 activează în Federația Rusă. Inițial ca director, Șef Grup Instituții Financiare, Corporate Finance UniCredit, Moscova, iar din 2013 este șef Piețe de Capital și Relații cu Investitorii, Membru al Comitetului pentru Finanțe pe lângă Consiliul de Administrație
Orient Express Bank.

Valeriu Chițan a fost ministru al finanțelor în perioada 1994-1998, anterior deținând funcția de viceministru. Din 2011 este membru al Curții de Conturi.

Ceilalți candidați sunt Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea și Serghei Melnik. Roman Cernîșev este directorul Consiliului ISIP (Societatea profesioniștilor țâîn investiții din Israel – Filiala CFAI în Israel. Vadim Brînzan este fondator și partener principal la LOGOS ADVISORS,LLC,companie de investiții cu capital privat în SUA. Sergiu Cioclea este director gerant, șeful Departamentului Finanțe Corporative la BNP PARIBAS ZAO, Moscova. Iar Serghei Melnic este președinte al Corporației Wolf Blitz, Companie de Consultanță Corporativă.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: