Ziua Vânătorilor de Munte în Afganistan

Ministerul Apărării Naționale
Direcția Informare și Relații Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22

 

Comunicat nr. 249
Data: 03.11.2012

INFORMAȚIE DE PRESĂ

Vizita de lucru în teatrul de operații din Afganistan a delegației militare condusă de ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, a continuat vineri, 2 noiembrie, la Kandahar, unde a avut loc o întâlnire cu militarii români dislocați în baza de pe aeroportul militar.

În cursul serii, delegația s-a întâlnit cu comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Robert Abrams și comandantul Bazei Aeriene Kandahar, general de brigadă Scott Dennis.

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit subiecte de interes comun precum: situația curentă și de perspectivă din zona de respnsabilitate a Comandamentului Regional de Sud, locul și rolul contingentului românesc și intenția de participare a Armatei României la viitoarea misiune NATO în Afganistan, post 2014.

Sâmbătă, 3 noiembrie, membrii delegației s-au întâlnit și cu militarii Batalioanelor 1 și 2 Manevră, dislocați în bazele înaintate de la Al Masak și Mescall, unde au discutat despre modul de îndeplinire a misiunilor, despre cooperarea cu militarii americani și cu trupele de securitate afgane, dar și despre gradul de asigurare a sprijinului logistic.

Ministrul Dobrițoiu i-a felicitat pe cei peste 1.200 de militari din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care sunt în misiune în Afganistan, întrucât pe 3 noiembrie se împlinesc 96 de ani de la înființarea trupelor de vânători de munte.

Din delegația militară, care a încheiat vizita în Afganistan, au mai făcut parte șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Direcției Generale de Informații a Apărării, general-locotenent Ilie Botoș, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, alți reprezentanți ai conducerii M.Ap.N.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

 

Fotografii de la eveniment:

Intonarea imnului național – foto Lucian Irimia

Ministrul apărării naționale trece în revistă garda de onoare – foto Lucian Irimia

 

Briefing de informare a delegației militare – foto Lucian Irimia

 

Ministrul apărarii naționale îi felicită pe vânătorii de munte pentru activitatea lor – foto plt.maj. Lucian Irimia

Fotografia de grup- foto plt.maj. Lucian Irimia

Publicat de: redactor Dacian Dumitrescu