ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ziua Vânătorilor de Munte în Afganistan

Ministerul Apărării Naționale
Direcția Informare și Relații Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22

 

Comunicat nr. 249
Data: 03.11.2012

INFORMAȚIE DE PRESĂ

Vizita de lucru în teatrul de operații din Afganistan a delegației militare condusă de ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, a continuat vineri, 2 noiembrie, la Kandahar, unde a avut loc o întâlnire cu militarii români dislocați în baza de pe aeroportul militar.

În cursul serii, delegația s-a întâlnit cu comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Robert Abrams și comandantul Bazei Aeriene Kandahar, general de brigadă Scott Dennis.

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit subiecte de interes comun precum: situația curentă și de perspectivă din zona de respnsabilitate a Comandamentului Regional de Sud, locul și rolul contingentului românesc și intenția de participare a Armatei României la viitoarea misiune NATO în Afganistan, post 2014.

Sâmbătă, 3 noiembrie, membrii delegației s-au întâlnit și cu militarii Batalioanelor 1 și 2 Manevră, dislocați în bazele înaintate de la Al Masak și Mescall, unde au discutat despre modul de îndeplinire a misiunilor, despre cooperarea cu militarii americani și cu trupele de securitate afgane, dar și despre gradul de asigurare a sprijinului logistic.

Ministrul Dobrițoiu i-a felicitat pe cei peste 1.200 de militari din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care sunt în misiune în Afganistan, întrucât pe 3 noiembrie se împlinesc 96 de ani de la înființarea trupelor de vânători de munte.

Din delegația militară, care a încheiat vizita în Afganistan, au mai făcut parte șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Direcției Generale de Informații a Apărării, general-locotenent Ilie Botoș, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, alți reprezentanți ai conducerii M.Ap.N.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

 

Fotografii de la eveniment:

Intonarea imnului național – foto Lucian Irimia

Ministrul apărării naționale trece în revistă garda de onoare – foto Lucian Irimia

 

Briefing de informare a delegației militare – foto Lucian Irimia

 

Ministrul apărarii naționale îi felicită pe vânătorii de munte pentru activitatea lor – foto plt.maj. Lucian Irimia

Fotografia de grup- foto plt.maj. Lucian Irimia

Publicat de: redactor Dacian Dumitrescu

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: