ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ziua Universală a iei sărbătorită de Timișorenii din Viena, în Stadtpark

Ziua Universală a iei sărbătorită de Timișorenii din Viena, în Stadtpark

Ziua Internațională a Iei a fost sărbătorită ieri (27 iunie a.c.)pentru a doua oară în capitala Austriei, evenimentul pus la cale de Asociația Culturală Kabaitan beneficiind de un public numeros, care a savurat așa cum se cuvine această sărbătoare.

„Ne-am alăturat și anul acesta inițiativei paginii de Facebook La Blouse Roumaine și am organizat la Viena cea de-a doua ediție a Zilei Universale a Iei. Din fericire, anul acesta am avut parte de soare și am putut face ceea ce am vrut să facem și anul trecut: un picnic-șezătoare în Stadtpark, cel mai vechi parc din capitala austriacă. În 2013 am făcut doar câteva poze și ne-am adăpostit apoi într-un local, acum am stat așezați pe iarbă, în aer liber, așa cum se cade de Sânziene. Cântăreața Diana Rășină a fost și anul acesta alături de noi și a interpetat în fața celor șaizeci de oameni în ii cântece din folclorul românesc. Practic, la evenimentul de anul acesta au venit exact de două ori mai mulți oameni decât în 2013“, ne-a declarat Timea Laslavici, din partea organizatorilor.

Asociația Culturală Kabaitan a fost înființată de doi timișoreni care și-au propus să organizeze „evenimente în care să conecteze oameni faini“, după cum spun ei. Timea Laslavici, o bănățeancă get-beget, care după 12 ani de presă scrisă și televiziune, respectiv șapte ani de traduceri autorizate, s-a apucat de design, realizând accesorii handmade, și Alin Mihoc au organizat deja câteva evenimente de succes în capitala Austriei, printre care s-au numărat „Pită cu untură și folk“ (în care n-a lipsit slănina, ceapa verde, brânza și recitalurile susținute de Sonatic și Ana și Prietenii), ateliere handmade, realizate atât în scop artistic, cât și social, și diverse concerte cu trupele timișorene JazzyBIt sau Burning Table. „Vineri va avea loc ultimul eveniment Kabaitan înainte de vacanța de vară: Atelierul de Semne Cusute. În fiecare lună are loc un atelier de creație la care participă româncele de la Viena. Sunt ca o șezătoare. Acum vom coase în puncte de cruce, pe etamină“, a mai adăugat Timea.

Preluat din: diasporatv.eu, pressalert.ro

Foto: imagine demonstrativa – Ia romaneasca – parada port popular Cernauti

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.