ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ziua românilor și moldovenilor la Lisabona

Pe data de 26 mai, la Muzeul Orașului din Lisabona, a avut loc sărbătoarea „Ziua Românilor și Moldovenilor din Portugalia”. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul DPPRP, al Ambasadelor României și Republicii Moldova în Portugalia și vine ca o confirmare a recentelor discuții pe care le-a avut cu reprezentanții autorităților românești, Victor Lutenco, Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora din cadrul Guvernului Republicii Moldova. În cadrul unor vizite reciproce, Victor Lutenco și Cristian David, Ministrul românilor de pretutindeni, au convenit să intensifice numărul și calitatea evenimentelor comune.

În fața celor prezenți, au vorbit Stejărel Olaru, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe al României, Vasile Popovici, Ambasadorul României în Portugalia și Vladimir Șarban, Secretar general adjunct al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Ambasadorul Republicii Moldova,Valeriu Turea, a dat citirii mesajul de salut din partea lui Victor Lutenco, în care, printre altele, se menționează: „Mulțumesc tuturor originarilor din Republica Moldova pentru că poartă sus numele și steagul țării prin atât de multe activități și inițiative atât de frumoase. Acestea stabilesc standardele la un nou nivel de calitate nu doar pentru diaspora, dar și pentru țară! Recent, la București, am convenit asupra multor linii de colaborare. Vă îndemn să asigurăm cu toții cooperarea noastră practică în materie de diaspora!”

Evenimentul a culminat cu evoluția artiștilor Zinaida Bolboceanu și Grigore Leșe, promotori ai valorilor folclorice autentice din Republica Moldova și România.

Asociațiile culturale, inclusiv Centrul Cultural Moldav, Centrul de Cultură și Artă „Trei Culori”, „Busuioc” și „Fronteiras Encantadas”, au pregătit bucate naționale apreciate de cei peste o mie de participanți la serbare.

Sursa: Ambasada RM în Portugalia

IMAGINI DE LA ZIUA ROMANILOR SI MOLDOVENILOR DIN LISABONA

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: