ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită în Italia la Expo Milano 2015

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită în Italia la Expo Milano 2015

Legea nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Române, publicată în Monitorul Oficial nr. 145 din 19 martie201, prevede celebrarea acestei sărbători pe data de 31 august a fiecărui an. Potrivit acestui act normativ, Ziua Limbii Române poate fi marcată de autoritățile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțele diplomatice și institutele culturale ale României, precum și de alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific.

În acest an, Pavilionul Romaniei si Centrul Cultural Italo – Romeno di Milano vor organiza duminică, 30 august 2015, orele 20,00, un eveniment evocator la Pavilionul României de la EXPO 2015.

Activitatea va fi susținută de către Mariana Paliev, profesoară în cadrul Proiectului de Limbă, cultură și civilizație romnească, proiect care se derulează în Italia, Spania, Belgia, Portugalia și Irlanda și care este coordonat de către Institutul Limbii Române.

Activitatea Limba Română – Limba Basmelor Nemuritoare va oferi participanților la eveniment prezentări și ateliere practice prin care copiii și părinții vor putea pătrunde în lumea minunată a basmului românesc nemuritor. Evenimentul va fi organizat sub patronajul Consulatului General al României la Milano.

Vă așteptăm numeroși pentru a sărbători împreună Ziua Limbii Române la Pavilionul României de la EXPO 2015!

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa:  gazetaromaneasca.com

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: