ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ziua Dobrogei. 137 ani de la reintegrarea Dobrogei la Statul Român

Ziua  Dobrogei. 137 ani de la reintegrarea Dobrogei la Statul Român

Unirea_Dobrogei_cu_Romania (1)O zi importantă pentru istoria țării noastre este 14 noiembrie 1878. Ziua în care Dobrogea revenea la patria-mamă.

Azi, 14 Noiembrie, dată memorabilă în istoria națiunii și a Statului nostru, un gând de recunoștință și încredere și pentru dobrogeni, pentru vechiul areal al etnogenezei românilor, reîntrupat la Țară în urmă cu 137 de ani!

Vivat, Crescat, Floreat
Dobrogea și dobrogenii!

dr. Constantin Corneanu

Proclamația către dobrogeni, a viitorului rege Carol I :

“Locuitori de orice naționalitate și religie, Dobrogea – vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân – de astăzi face parte din România. Voi de acum atârnați de un Stat unde nu voința arbitrară, ci numai legea dezbătută și încuviințată de națiune hotărăște și o cârmuiește. Cele mai sfinte și mai scumpe bunuri ale omenirii: viața, onoarea și proprietatea sunt puse sub scutul unei Constituții pe care ne-o râvnesc multe țări străine. Religiunea voastră, familia voastră, pragul casei voastre vor fi apărate de legile noastre și nimeni nu le va putea lovi, fără a-și primi legitima pedeapsă. Armata română, care intră în Dobrogea, nu are altă chemare decât a menține ordinea și, model de disciplină, de a ocroti pașnica voastră viețuire. Salutați dar cu iubire drapelul român, care va fi pentru voi drapelul libertății, drapelul dreptății și al păcii.

Iubiți țara la a cărei soartă este lipită de acum și soarta voastră.”

Carol I

Unirea_Dobrogei_cu_Romania (2)

Publicat de Constantin Corneanu romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: