ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României… un loc aparte în inima Șogunului (militar) al Republicii Moldova. Anatol Șalaru invitat oficial la Parada de 1 Decembrie (2016)

Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României… un loc aparte în inima Șogunului (militar) al Republicii Moldova. Anatol Șalaru invitat oficial la Parada de 1 Decembrie (2016)
Anatol Șalaru – Ministrul Apărării din Republica Moldova, unul dintre cei mai proeminenți politicieni moldoveni, supranumit de partenerii americani „Shogunul” , a adresat azi 28 noiembrie a.c., pe contul său de facebook, un emoționant mesaj prin care amintește compatrioților săi, de ziua specială în care ne aflăm (Ziua Unirii Bucovinei cu România). O lecție a reamintirii istoriei și un prilej de sărbătoare pentru poporul român de pe ambele maluri ale Prutului cu doar câteva zile înainte de Marea Sărbătoare Națională de la 1 Decembrie, ziua când principalele provincii istorice românești au revenit la sânul Țării Mamă. Politicianul din RM a ținut să precizeze că va participa la Parada Militară de 1 decembrie de la București în calitate de invitat oficial al Președintelui României Klaus Iohannis, paradă la care va lua parte și un corp de armată din Republica Moldova.
Anatol Șalaru

Anatol Șalaru

„Stimati prieteni,
Astazi se implinesc 98 de ani de la proclamarea unirii Bucovinei cu Patria Mamă, Romania. In urmă cu aproape un secol, Adunarea Constituanta a Bucovinei, urmand exemplul Basarabiei, vota alipirea la România. Peste doar cateva zile, la 1 Decembrie 1918, Transilvania avea să incununeze reunirea tuturor romanilor intr-un singur stat, Romania Mare, Romania dodoloață, cum o numea Lucian Blaga.  Pe 1 Decembrie, la invitatia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, voi participa la parada ce va avea loc in centrul Bucurestiului si unde, alaturi de soldatii din Romania si alte tari NATO, vor defila si bravii nostrii soldati din Republica Moldova. Invit toți basarabenii din Bucuresti si din Romania să participe la aceasta sarbatoare a tuturor romanilor” – a spus Anatol Șalaru.

unirea_bucovinei_klaus_iohannis_invitatie_pentru_anatol_salaru

Redacția Romania Breaking News amintește că în urmă cu cîteva zile domnul Anatol Șalaru a dat dovadă de un curaj rar întâlnit. Deși fusese amenițat ca va fi dat jos din funcție de proaspătul ales președinte – Igor Dodon (ales cu ajutorul agenturii ruse cum scriu unele ziare …), cu toate astea a decis ca absolut toate portretele aficialilor din unitățile militare ale Republicii Moldova să fie înlocuite cu portrete de domnitori, eroi național și figuri marcante ale culturii române. „Astăzi am transmis către toate unitățile Armatei Naționale dispoziția de a înlocui portretele oficialilor Republicii Moldova (președinte, ministru, șef al MSM etc…) cu portretele înaintașilor noștri, domnitori, eroi naționali sau figuri marcante ale culturii românești”, a spus Șalaru. A se vedea:  Dodon înfuriat la culme! Ministrul armatei R. Moldova: „În toate unitățile Armatei, portretele oficialilor RM să fie înlocuite cu cele ale eroilor naționali și ai culturii române”.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: