ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ziua Brâncuși, marcată la Cernăuți și în Transcarpatia

Ziua Brâncuși, marcată la Cernăuți și în Transcarpatia

Brancusi19 februarie este considerată, în mod oficial, sărbătoare națională, Ziua Brâncuși fiind proclamată prin Legea nr. 305 din 7 decembrie 2015. Cu această ocazie, autoritățile centrale și locale organizezează manifestări cultural-artistice.

Astfel, potrivit unui comunicat al Consulatului General al României la Cernăuți, pe data de 19 februarie 2016, consulul general, Eleonora Moldovan, va susține o prelegere la Facultatea de Arhitectură, Construcții și Artă Decorativă din cadrul Universității Naționale „Iuri Fedkovici” din Cernăuți, urmând ca, pe data de 22 februarie, o manifestare similară să fie organizată în Transcarpatia, la Școala Medie din Apșa de Mijloc.

19 februarie este data la care, în anul 1876, în localitatea Hobița, s-a născut sculptorul român Constantin Brâncuși, considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii și “părintele sculpturii moderne”, cum a fost denumit prima dată de America. Ziua nașterii sale este sărbătorită pe tot mapamondul și este înscrisă în calendarul cultural universal. Constantin Brâncuși ne-a dus în universalitatea lumii, făcând din națiunea română o mitologie, printre cele mai cunoscute opere ale sculptorului fiind “Coloana fără sfârșit”, “Poarta Sărutului”, “Masa tăcerii” și “Domnișoara Pogány”.
Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Ziua Brâncuși, marcată la Cernăuți și în Transcarpatia

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: