ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită în mai multe localități din R. Moldova prin ceremonii oficiale dedicate eroilor armatei române căzuți pentru eliberarea Basarabiei

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită în mai multe localități din R. Moldova prin ceremonii oficiale dedicate eroilor armatei române căzuți pentru eliberarea Basarabiei

Întru cinstirea Zilei Armatei Române, pe teritoriul Republicii Moldova, au loc mai multe acțiuni de cinstire a sacrificiului de sânge pentru eliberarea hotarului Estic al României – Basarabia, hotar rupt din trupul Țării prin ultimatumul dat de URSS și urmat apoi de agresiunea armată din fatidicul an 1940.

Conform celor comunicate de  Ambasada României la Chișinău vor  avea loc procesiuni de cinstire, vineri, 23 octombrie 2015, la ora 12.00, la parcela eroilor români din cimitirul localității Feștelița (raionul Ștefan Vodă),  sâmbătă, 24 octombrie, la ora 11.00, la parcela ostașilor români din cimitirul localității Cania și apoi începînd cu ora 13.00 la Cimitirul de Onoare al soldaților români de la Țiganca (raionul Cantemir). Evenimentul principal de cinstire a memoriei ostașilor români va avea loc chiar de Ziua Armatei Române,  duminică-25 octombrie 2015, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor din Chișinău (b-dul Decebal nr. 17, sectorul Botanica).

La manifestări vor participa  pe lângă ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Gabriel Lazurca și reprezentanții Ministerului Apărării al Republicii Moldova și ale reprezentanților autorităților locale, care vor rosti scurte alocuțiuni. Cuvântul de deschidere va fi susținut de atașatul militar al României din cadrul Ambasadei Române la Chișinău, colonel Dumitru Neacșu. Vor participa Orchestra Prezidențială, militari din structura de gardă și protocol a Ministerului Apărării al Republicii Moldova și elevi din unitățile de învățământ.

Mitropolia Basarabiei prin Arhiepiscopul Chișinăului, Înaltpreasfințitul Petru, va oficia un ceremonial religios, urmat de depuneri de flori la mormintele soldaților români.

Publicat Dorian Theodor – romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: