ROMÂNIA BREAKING NEWS

ZILELE MUZEULUI MILITAR NAȚIONAL „REGELE FERDINAND I„ Ediția a XV-a

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” găzduiește în zilele de 9-10 mai 2015 tradiționala manifestare „Zilele Muzeului Militar Național”, tema aleasă pentru acest an fiind „Ostașul – Istorie, Tradiție, Spirit de corp”.

Cu acest prilej instituția noastră propune un program interesant, variat și interactiv care se adresează publicului larg. În cele două zile, în intervalul orar 10°°-14°°, în curtea interioară a muzeului se vor desfășura demonstrații și prezentări organizate de asociațiile și grupurile de reconstituire istorică având drept subiect diferite aspecte ale istoriei militare românești și străine.

Pe parcursul manifestărilor, publicul vizitator va avea prilejul de a asista la reconstituirea atmosferei specifice epocii napoleoniene prin realizarea unui bivuac, în care vor fi prezentate aspecte militare și de viață cotidiană , organizat de Asociația „6 Dorobanți”. Membrii acestei asociații vor fi echipați în uniformele și costume de la începutul secolului al XIX-lea. Asociația „Tradiția Militară”, ai cărei membri vor fi echipați în uniforme ale armatei române din timpul celui de-Al Doilea Războoi Mondial, alături de colegii lor din Asociația „Deutsches Freikorps”, echipați în uniforme ale armatei germane din aceeași perioadă, vor susține demonstrații de instrucție de front și tactice, conform regulamentelor militare românești și germane din perioada ultimei conflagarții mondiale.

Grupul de reconstituire istorică „IR-33, Cetatea Aradului”, va reprezenta un detașament al armatei austro-ungare, cu componentă majoritar românescă, din vremea Primului Război Mondial.

„Asociația Națională a Colecționarilor de Arme” va prezenta o motocicletă a armatei sovietice din perioada 1941-45 și va asigura efectele pirotehnice de artilerie de epocă. În cadrul manifestării va putea fi vizitat și standul organizat de Muzeul Transmisiunilor, filială a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” , care va prezenta un punct de transmisiuni militare în campanie.

Asociația „Societas Militae Getae”, ai cărei membri vor fi echipați în costume medievale din secolul al XV-lea, vor prezenta reconstituiri de dueluri, mânuiri de armament alb și tir cu arcul tradițional.

Tradițiile cercetășiei vor fi reconstituite de „Organizația Națională a Cercetașilor din România”, de „Asociația Cercetașilor Tradiționali din România, ACT-RO”, precum și de Asociația „ Frații Dimăncescu”, care prin standul de prezentare, demonstrații și jocuri cercetășești va încânta mai ales pe micii noștri vizitatori.

Vor mai participa alături de noi și alte muzee cu specific militar cum sunt: Muzeul Pompierilor, Muzeul Jandarmeriei, Muzeul Poliției de Frontieră Giurgiu și Muzeul Poliției Târgoviște care vor prezenta aspecte din activitatea lor.
Publicația online „Redescoperă istoria” va prezenta publicului o selecție de publicații și fotografii din perioada celui de al doilea Război Mondial.

În cele două zile vor avea loc și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Regimentului 21 Inf. (de Oscar Han), precum și la Monumentul dedicat generalului I. Em.Florescu, (de sculptorul francez Jules Clement Chaplain).
Va fi amenajat un cinematograf de campanie care va prezenta filme documentare cu tematică istorico-militară, în același cadru va fi prezentat un film documentar referitor la activitatea Laboratorului de Restaurare Conservare și lansarea unui pliant cu realizările acestuia.

Sperăm ca miniconcertele de muzică militară și muzică de epocă susținute de fanfara militară a Serviciului Muzicilor Militare să încânte auditoriul. La aceste manifestări vor fi prezenți și colecționari care prezintă publicului spre vânzare diverse antichități și mici obiecte militare de epocă . Ca în fiecare an, dorim ca toți cei care ne trec pragul să guste din „hrana de război”, pregătită la bucătăria de campanie, și anume tradiționala fasole cu cârnați .

Comunicat MUZEUL  MILITAR NAȚIONAL „REGELE FERDINAND I

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: