ROMÂNIA BREAKING NEWS

Zilele culturii Republicii Moldova în Federatia Rusa

Delegația Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Vlad Filat, a participat luni seară la inaugurarea oficială a Zilelor culturii Republicii Moldova în Federația Rusă, informează Direcţia de comunicare şi relaţii cu presa din cadrul Executivului de la Chişinău.

Zilele culturii moldovenești vor avea loc în perioada 10-15 septembrie la Moscova și la Sankt Petersburg. Aseară, în scenă a evoluat Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare “Joc”, condus din anul 1957 de Vladimir Curbet, Artist al Poporului din Republica Moldova și din URSS.

Cu acest prilej, ministrul culturii al Federației Ruse, Vladimir Medinschi a declarat că e foarte fericit să se afle în sală alături de toți cei care doresc să cunoască mai bine tradițiile moldovenești.

“Organizarea Zilelor culturii este o bună tradiție care ne permite să cunoaștem mai bine cultura și viața popoarelor noastre. În aceste zile vom vorbi într-un singur grai, care nu are nevoie de traducere – în limba culturii“, a spus ministrul rus.

Ministrul culturii Republicii Moldova, Boris Focşa a menționat că, pe parcursul acestei săptămîni, locuitorii din Moscova și Sankt Petersburg se vor putea bucura de cântecele și dansurile populare moldovenești, care sunt bazate pe tradiții de secole ale moldovenilor și altor naționalități care locuiesc în Republica Moldova.

Boris Focşa a mai spus că este convins că, pe parcursul acestor zile, participanții la eveniment vor avea plăcerea să comunice cu artiștii moldoveni și își vor aminti mult timp de energia pozitivă a acestora.

În timpul Zilelor culturii Republicii Moldova în Federația Rusă, publicul se va mai întîlni cu cîntărețul de operă Mihail Munteanu, Artist al Poporului din Republica Moldova și din URSS, precum și cu alți interpreți de muzică clasică și instrumentală.

infoprut.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: