ROMÂNIA BREAKING NEWS

Zeci de posturi TV și radio emit în România, exclusiv în limba maghiară, promovând revizionismul și autonomia pe critetii etnice

Zeci de posturi TV și  radio emit în România, exclusiv în limba  maghiară, promovând revizionismul și autonomia pe critetii etnice

 –

Aici s-a aflat un material preluat de la domnul Dan Tănasa. La cererea acestuia, materialul a fost scos de pe aceasta pagină. Redacția R.B.N. Press păstrează totuși la menționarea sursei din partea inferioară a acestui material, link-ul activ catre adresa sursă a autorului, în caz că doriți să citiți materialul în cauză (EXCLUSIV. ANALIZĂ. ATENTAT la SIGURANȚA NAȚIONALĂ. ZECI de posturi TV și ZECI de posturi radio emit în România EXCLUSIV în limba MAGHIARĂ DOCUMENT). Menționăm că de la inițierea proiectului România Breaking News – R.B.N. Press, (august 2012) portalul nostru de presă a preluat si a promovat constant articolele domniei sale (integral), ca si până acum, indicând sursa spre autor Dan TanasaPana azi 27 mai 2015 (aproape trei ani de zile) nu s-a pus nici un fel de problemă. Este adevarat, acum articolul a fost cuplat cu o continuare despre Tamas Sandor de pe realitatea.net Oricum, poate că pe semne canalele de lupta impotriva iredentismului maghiar trebuie impuținate. Deci rămâne să ne conformăm cerinței domniei sale.

………

……..

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, arborează steagul așa-zisului Ținut Secuiesc pe sediul instituției, la fel procedează și primarul orașului Sfântu Gheorghe, dar și alți primari de localități. Practic, liderii politici maghiari din județ nu recunosc suveranitatea statului român în acest teritoriu.

Deși gestul de a arbora un drapel pe o primărie pare la prima vedere unul nevinovat, semnificația simbolică este devastatoare pentru autoritatea Guvernului, arată că statul român este unul slab și nu ține la identitatea sa.

Vicepremierul Ungariei
Semjen Zsolt alături de Zsolt Tamás (dreapta) defilând la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni in Covasna

Șeful de la Covasna, Tamas Sandor, este teoretic unul dintre liderii UDMR. Însă, Tamas Sandor face jocurile extremiștilor maghiari, având legături directe cu aceștia și cu fundațiile prin care sunt finanțate mișcările de autonomie ale Secuimii. Oficial, conducerea UDMR, prin vocea președintelui Kelemen Hunor, este rezervată atunci când se discuta despre autonomia Ținutului Secuiesc. Din când în când, din motive electorale, liderii UDMR mai dau drumul discursului naționalist, dar nu depășesc un nivel al bunului simț. Există însă alte două partide maghiare cu discursuri extrem de agresive, chiar extremiste. Este vorba de Partidul Popular Maghiar din Transilvania și de Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania. După cum se observă din denumire, cele două partide sunt formațiuni strict regionaliste, spre deosebire de ele UDMR reprezintă, cel puțin teoretic, interesele tuturor maghiarilor din România. În paranteză fie spus, al doilea oraș din lume cu populație maghiară după Budapesta, este tocmai București, capitala României…

Revenind la Tamas Sandor -președintele CJ Covasna-, acesta a cerut tuturor primarilor de localități din județ să arboreze drapelul secuiesc pe fațada primăriilor. Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, a dat în judecată Consiliul Județean și i-a obligat pe primari și pe Tamas Sandor să respecte legea, steagurile secuiești fiind date jos. Lupta surdă între Prefectură și liderii maghiari continuă. Tamas Sandor a obținut dreptul a instala peste tot în județ plăcuțe bilingve pentru toate instituțiile din județ. Tamas Sandor este un apropiat al lui Toro Tibor, considerat ca fiind politicianul maghiar cu unul dintre cele mai extremiste discursuri când vine vorba de autonomie. Toro Tibor este președintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania și șeful fundației maghiare Jakabffy Elemér, cu sediul la Cluj Napoca. Tamas Sandor este și el vicepreședinte al acestei fundații, care se ocupă cu diverse finanțări ale unor evenimente și proiecte politice și culturale ale comunității maghiare. Această fundație este finanțată din bani publici de la Primăria Cluj Napoca sau de la Administrația Națională a Fondului Cultural.

Este cât se poate de clar că liderul UDMR Tamas Sandor este de fapt un apropiat al grupărilor extremiste din sânul comunității maghiare. Șeful județului Covasna este poreclit “omul steag”, pentru insistența cu care se luptă pentru a arbora drapelul Ținutului Secuiesc. Acest drapel este înainte de toate un drapel de luptă al vechilor formațiuni militare ale secuilor.

Tamas Sandor și-a făcut studiile superioare, asemenea majorității politicienilor maghiari, la Budapesta, fiind absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Eötvös Loránd”, în anul 1995. Este un apropiat al Bisericii Reformate, el fiind consilier al eparhiei reformate de la Piatra Craiului. Episcopul acestei eparhii a fost până în 2009 tocmai Laszlo Tokes, cel mai radical politician maghiar din România, președintele partidului Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania. Laszlo Tokes și Toro Tibor, cei doi politieni radicali sunt mentorii politici al președintelui CJ Covasna, Tamas Sandor. După ce și-a terminat studiile la Budapesta, acesta a fost promovat deputat UDMR în trei legislaturi, timp de 12 ani, până în anul 2008. Apoi a preluat șefia CJ Covasna. Deține o avere demnă de un grof maghiar, are numeroase suprafețe de teren – peste 10 hectare, o vilă de mari dimensiuni și conturi de zeci de mii de euro.

În final pot face o singură observație: în timp ce la București se vorbește despre regionalizare și autonomie, o bucată din România a fost practic confiscată politic și simbolic de liderii maghiari. Un stat cu politicieni slabi, așa cum avem noi, va plăti prețul: va deveni un stat minor și fără importanță.

Surse: dantanasa.rorealitatea.net prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: