ROMÂNIA BREAKING NEWS

Zeci de mii de oameni protesteaza la Moscova la un an de la inlaturarea lui Viktor Ianukovici

Zeci de mii de oameni protesteaza la Moscova la un an de la inlaturarea lui Viktor Ianukovici

Aproximativ 35.000 de persoane s-au adunat sambata, in centrul Moscovei, pentru un mars de protest organizat la un an de la inlaturarea presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, relateaza agentia TASS.Marsul a fost organizat sub sloganul „Nu vom uita, nu vom ierta”.”Ne opunem revolutiei Euromaidan. Maidan este o boala, ne ferim de ea!”, au scandat manifestantii.

Unul dintre organizatorii mitingului de protest, Dmitri Sablin, membru al Consiliului Federatiei Ruse (Camera superioara a Parlamentului rus), a declarat ca 100 de asociatii au anuntat participarea. Peste 100 de oameni au fost ucisi, iar alte sute au fost raniti in cursul protestelor violente care au avut loc la Kiev in perioada 18-21 februarie 2014, care au culminat cu inlaturarea presedinetlui prorus Viktor Ianukovici.

„Situatia din Ucraina ne-a invatat mult lucruri; nu vom permite proteste de tip Piata Independentei in Rusia”, au comunicat organizatorii. Mitinguri similare au avut loc in Sankt-Petersburg, Ekaterinburg, Vladivostok, precum si in Simferopol (capitala fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexata de Rusia dupa revolutia din Ucraina).

Sursa: stirileprotv.ro prin România Breaking News

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: