Washington Post: Creativitatea romaneasca marcheaza marile proteste anticoruptie

In ultimele saptamani, sute de mii de romani s-au folosit de umor, de inteligenta si de simboluri la moda in protestele anticoruptie, scrie Washington Post.  

BUCHAREST, Romania — In recent weeks, hundreds of thousands of Romanians have used humor, wit and hip symbols in anti-corruption protests. The spark was a government decree that would have diluted the anti-graft drive. Although the government backed down, demonstrations have continued in Bucharest, in towns across the country and even abroad.

So, what does it mean “to protest like a Romanian?”

“Deci ce inseamna sa protestezi ca un roman?”, scrie sursa citata, prezentand folosirea luminitelor pentru realizarea unui imens steag romanesc, a cantecelor si dansurilor si a pancartelor in forma de politicieni in zeghe sau cu Vlad Tepes.
Publicatia americana aminteste si de proiectiile laser, de mesajele in engleza cu trimitere la Dragnea – “We don’t beLiviu” or “EU, we don’t want to Liviu” si de protestul in care in centrul Sibiului sute de persoane s-au adunat sa citeasca volume precum “Datoria nesupurnerii civile” de Henry David Thoreau sau “Cercul mincinosilor” de Jean-Claude Carriere.

Nu sunt uitati nici cainii aparuti in numar si mai mare dupa ce RTV a pretins ca se plateste 30 de lei pentru fiecare animal adus la manifestatii si nici protestatarul singuratic din Odobesti care a fost dat in judecata de primarul localitatii.

RBN Press / București / 21.02.2017