ROMÂNIA BREAKING NEWS

Washington Post: Creativitatea romaneasca marcheaza marile proteste anticoruptie

Romanian creativity is hallmark of huge anti-graft protests - Washington Post
Washington Post: Creativitatea romaneasca marcheaza marile proteste anticoruptie

In ultimele saptamani, sute de mii de romani s-au folosit de umor, de inteligenta si de simboluri la moda in protestele anticoruptie, scrie Washington Post.  

BUCHAREST, Romania — In recent weeks, hundreds of thousands of Romanians have used humor, wit and hip symbols in anti-corruption protests. The spark was a government decree that would have diluted the anti-graft drive. Although the government backed down, demonstrations have continued in Bucharest, in towns across the country and even abroad.

So, what does it mean “to protest like a Romanian?”

“Deci ce inseamna sa protestezi ca un roman?”, scrie sursa citata, prezentand folosirea luminitelor pentru realizarea unui imens steag romanesc, a cantecelor si dansurilor si a pancartelor in forma de politicieni in zeghe sau cu Vlad Tepes.
Publicatia americana aminteste si de proiectiile laser, de mesajele in engleza cu trimitere la Dragnea – “We don’t beLiviu” or “EU, we don’t want to Liviu” si de protestul in care in centrul Sibiului sute de persoane s-au adunat sa citeasca volume precum “Datoria nesupurnerii civile” de Henry David Thoreau sau “Cercul mincinosilor” de Jean-Claude Carriere.

Nu sunt uitati nici cainii aparuti in numar si mai mare dupa ce RTV a pretins ca se plateste 30 de lei pentru fiecare animal adus la manifestatii si nici protestatarul singuratic din Odobesti care a fost dat in judecata de primarul localitatii.

RBN Press / București / 21.02.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: