ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vladimir Putin se află la Vatican

Aceasta este prima întâlnire dintre Papa Francisc și Putin, care i-a cunoscut pe ceilalți predecesori ai Sfântului Părinte, Papa Benedict și Ioan Paul al Doilea.

intalnire-istorica-la-vatican-putin-a-discutat-cu-papa-dar-a-facut-un-gest-socant-la-plecare-236750

Cei doi au vorbit mai bine de jumătate de oră despre criza siriană, rolul lumii creștine în societatea actuală și alte probleme fierbinți.

Această întâlnire nu pare să apropie Rusia și Vaticanul, punctează presa. Vladimir Putin nu l-a invitat pe Sfântul Părinte la Kremlin, așa cum se obișnuiește în cazul vizitelor formale.

Papa Francisc i-a daruit un cadou lui Vladimir Putin – o icoana a Maicii Domnului. Cei doi au sarutat icoana. Apoi, Papa i-a oferit si el un dar lui Putin – un mozaic ceramic cu gradinile Vaticanului.

La plecare, masina presedintelui Rusiei a fost asaltata de zeci de oameni care contesta arestarea a doua membre din formatia de muzica punk „Pussy Riot”.

 

Surse: ProTV, antena 3

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: