ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vladimir Putin: "Nimeni nu-i poate dicta Rusiei cui să vândă arme!"

Vladimir Putin

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că numai Consiliul de Securitate al ONU poate limita vânzările de arme rusești în străinătate, afirmație menită să apere Kremlinul împotriva criticilor privind livările de arme către guvernul sirian, relatează Reuters.

‘Numai sancțiunile impuse de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite pot servi drept bază pentru limitarea livrărilor de arme’, a declarat Putin, citat de agenția de presă Itar-Tass.

‘În toate celelalte cazuri, nimeni nu se poate folosi de orice pretext pentru a dicta Rusiei modul în care ar trebui să facă comerț și cu cine’, a adăugat liderul de la Kremlin în cadrul unei reuniuni a comisiei de stat privind comerțul cu arme.

Occidentul a criticat Rusia pentru că și-a folosit dreptul de veto, împreună cu China, pentru a respinge trei rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU care aveau drept scop crearea de presiuni asupra președintelui sirian Bashar al-Assad pentru a pune capăt unui conflict care durează de 19 luni și în care au fost ucise aproximativ 30.000 de persoane.

Rusia a vândut Siriei armament în valoare de 1 miliard dolari anul trecut și a făcut clar faptul că se va opune în cadrul Consiliului de Securitate unui embargo asupra armelor, estimând că există îngrijorări potrivit cărora rebelii care luptă împotriva guvernului Assad ar obține oricum arme în mod ilegal.

Vladimir Putin a afirmat, în luna iunie, că Rusia nu livrează niciun fel de arme Siriei care ar putea fi folosite într-un război civil.

sursa : agerpress / reuters

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: