ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vizita Homeland Security în România, ultimii pași spre ridicarea vizelor pentru românii care vor să meargă în SUA

Vizita Homeland Security în România, ultimii pași spre ridicarea vizelor pentru românii care vor să meargă în SUA

Vizita în România a reprezentanţilor din departamentul american Homeland Security  în vederea verificării modul în care se face controlul la frontiere, securitatea aeroporturilor, dar şi a comunicării dintre serviciile speciale ar putea să aibe loc cât de curând. Procedura reprezintă unul dintre ultimii pași făcuți în întâmpinarea demersurilor autorităţilor române de a obţine ridicarea vizelor pentru românii care vor să meargă în Statele Unite al Americii, a anunţat ambasadorul României în SUA, George Maior.

George Maior a mai precizat că „acest lucru nu este, după părerea mea, fair din partea partenerului american şi nu mă feresc s-o spun. Eu le-o spun şi în discuţii, pentru că, într-adevăr, participăm în Afganistan, suntem a patra forţă, am realizat atâtea lucruri în planul securizării frontierelor”, a declarat George Maior, într-un interviu pentru TVR. „Avem un schimb de informaţii şi operaţiuni comune cu serviciile americane foarte eficiente, care au dus la salvarea inclusiv de vieţi omeneşti. Toate aceste eforturi, care sunt şi eforturile noastre, mai ales că noi suntem, ştiţi foarte bine, extrem de deschişi şi la nivelul opiniei publice pentru America şi pentru cetăţenii americani care nu au nevoie de vize să călătorească în România, acest lucru ar trebui făcut şi pentru români. Eu în fiecare zi aproape ridic această chestiune – fie în discuţii la Congres, fie la Homeland Security”.

Ambasadorul român la Washington a explicat că o vizită a Homeland Security ar putea fi chiar şi în beneficiul americanilor, care trebuie să înţeleagă că, în acest context, mutarea ar putea fi chiar un plus pentru siguranţa SUA, din moment ce România nu s-a confruntat cu terorismul pe teritoriul propriu.

„De exemplu, ideea este de a convinge Homeland Security, acest departament de securitate internă foarte puternic din Statele Unite de a veni în România cu o evaluare, cu o vizită de evaluare, pe felul exemplar în care noi ne îndeplinim responsabilităţile de securitate. Lucru care ar fi şi în beneficiul Americii – să înţeleagă că ridicarea vizelor este un plus pentru securitatea Americii chiar în acest context. Pentru români, vorbesc. Nu aţi văzut la noi fenomen terorist pe teritoriul naţional. Credeţi că acest lucru s-a realizat doar pentru că nu suntem ţintă? Nu. Vă spun eu, pentru că lucrează nişte oameni în anonimat pentru apărarea teritoriului din acest punct de vedere şi-o fac foarte bine. Deci premisele pentru America ar fi să înţeleagă că şi ea va avea de câştigat – şi economic, şi în planul securităţii pentru ridicarea vizelor”, a mai declarat Ambasadorul George Maior.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: