ROMÂNIA BREAKING NEWS

Violență și vărsări de sânge la Chișinău! Planuri în curs pentru ziua de 24 aprilie! Platforma DA, veterani și organizații paramilitare…

Violență și vărsări de sânge la Chișinău! Planuri în curs pentru ziua de 24 aprilie! Platforma DA, veterani și organizații paramilitare…
violente la Chisinau (foto- rfi.ro)

violente la Chisinau (foto- rfi.ro)

Despre acțiunile violente pregătite pentru data de 24 aprilie 2016 s-ar fi aflat încă săptămâna trecută, relatează portalul today.md citat de romaniabreakingnews.ro Jurnaliștii de la Chișinău ar fi decis însă să nu publice informațiile fără a avea destule probe care să demonstreze veridicitatea informațiilor, însă

Iată că după mai discuții cu sursele din interiorul Platformei DA, care sunt nemulțumite de intenția liderilor de a provoca violențe, jurnaliștii au intrat în posesia probei incontestabile – o înregistrare audio în care  liderul combatanților din Platforma DA, Mihai Tomacinschi (liderul Gărzii Populare, președinte al Uniunii Veteranilor) vorbește deschis la adunarea activului Gărzii Populare (organizația paramilitară a platformei) despre acțiuni active, mobilizarea veteranilor, tactici de luptă stradală și ruperea cordoanelor polițiștilor de către veterani îmbrăcați în civil. Acesta mai declară că la ședință participă și persoane care au pregătirea necesară pentru a organiza luptele cu forțele de ordine.

Ne vom orienta după situație. Dacă poliția nu va recurge la măsuri speciale, nici noi nu vom admite careva violențe”, a

Mihai Tomacinschi

Mihai Tomacinschi

declarat liderul combatanților din Platforma DA, Mihai Tomacinschi (liderul Gărzii Populare, președinte al Uniunii Veteranilor). Portalul today.md a publicat o înregistrare audio care demonstrează că platforma DA pregătește acțiuni violente la data de 24 aprilie 2016, iar protagoniștii principali ale acestor acțiuni sunt membrii gărzii populare.

Replica citată mai sus de la Tomacinschi, este de fapt un răspuns la întrebarea redacției noastre dacă el confirmă că a avut discuții cu combatanții despre strategii de mobilizare a veteranilor, tactici de luptă stradală și ruperea cordoanelor polițiștilor de către veterani îmbrăcați în civil.

El ne-a mai spus că nu își dorește acțiuni violete, însă mai mult decât toate vrea ca prin intermediul acestui protest, poporul să obțină ”detronarea” actualei guvernări.

Întrebat repetat dacă confirmă autenticitatea înregistrării audio, Tomacinschi a spus că nu a ascultat-o dar a fost sesizat de colegii din Platformă despre publicare ei.

Înregistrarea Audio

Publicăm mai jos descifrarea înregistrării obținute de today.md:

Mihai Tomacinschi: A parvenit o singură propunere ca la data de 24 aprilie uniunea vetereanilor de război să propunem platformei să facem careva acțiuni active. Cine este pentru, rog să votăm. Cine este împotrivă ? Cine s-a abținut. Am înțeles. Deci, odată ce s-a luat decizia, vreau să menționez și cineva a spus aicea, dar nu țin minte exact, îmi pare că Valeriu, că atunci când s-au început manifestațiile, și era necesitatea de a efectua serviciul pentru menținerea ordinii publice în Orășelul Demnității, practic nu am avut cu cine face un grafic ca să menținem această ordine publică. eu până în decembrie am participat și cu pieptul deschis vă spun – a participat cel mai mult Botanica Ciocana și Râșcanovca. Nu vreau să zic că nu a participat și centrul. A participat. Dar până în ultimul moment, eu numesc lucrurile pe nume. Nu vă supărați, nu vreau să umilec pe nimeni. Dacă va fi nevoie, voi discuta cu președinții, dar mă adresez și la voi, Va fi nevoie de informare în masă a veteranilor de război din municipiul Chișinău. Noi azi la evidență, nici nu mai țin minte, vreo 4 mii le avem, dar pe municipiul chișinău veterani de război avem peste 6 mii. Foarte mult vă rog, eu mă uit chiar după prezența în sală – câți suntem activi și câți suntem prezenți. Nu exclud că vom avea nevoie de un număr anumit. Și vă rog foarte mult, azi e Sfânta luni, și până vineri puteți avea o listă a veteranilor, care doresc, pot, sunt în stare să participe activ. Mie butaforii nu-mi trebuiesc. Mai bine să șadă acasă lângă femeie să șadă lângă fustă, să-i sufle sub fustă, să facă ce vrea, dar dacă vine încoace, cum a spus și un coleg de-al nostru, Centru are 70 de oameni, Râșcanovca 80 de oameni și tot așa pentru fiecare sector, dar să știm concret. Și eu vă rog mult, Domnilor președinți, vă rog foarte mult, Domnilor președinți să veniți în uniforme. Dar cei care vor participa activ, activ, de ci zic activ, pentru că acolo va trebui să folosim o tactică cum să rupem cordonul, nu cred că va fie nevoie să meargă în uniforme. Eu nu sunt gata acum, hai să ne gândim, eu știu că sunt aici niște băieți care au practică în chestia asta. Ne vom consulta, mă voi consulta, vă veți consulta, vom lua o decizie și o să vă informăm prin intermediul președinților, dar iarăși, menționez o să vă informăm ceea ce socotim de cuviință să nu influiențeze la acțiunile noastre. Pentru că duminică vom fi foarte foarte bine monitorizați. Întrebări la ordinea de zi?
Redacția România Breaking News – RBN Press menționăm că înregistrarea a fost realizată conform celor de la Today.MD de unul dintre participanții la ședință, care face parte din grupul celor ce nu sunt de acord cu violențele pe care le pregătesc liderii Platformei DA. Deci așa-zisele acțiuni sunt cerute chiar de liderii Platformei, care sunt disperați din motiv că în ultima perioadă credibilitatea lor scade dramatic în urma scandalurilor mediatice ale căror protagoniști au fost, iar spiritul protestatar practic a dispărut. Declarațiile sursei despre dispariția spiritului protestatar printre rândurile membrilor DA sunt confirmate și de monologul lui Tomacinschi, care se arată supărat pe faptul că veteranii dau curs tot mai puțin chemărilor liderilor.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: