ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video:Deși „nu au avut și nu au rachete antiaeriene”, separatiștii pro-ruși au mai doborât azi două avioane ucrainene

Deși separatiștii pro-ruși, susțin ca nu au avut și că nici în prezent nu au sisteme de rachete sol-aer, două avioane militare de model SU-25, aparținând forțelor armate ucrainene, au fost doborâte miercuri în estul Ucrainei de către separatiștii proruși.

Informația a fost anunțată de către Andrei Lîsenko, purtător de cuvânt al Serviciului Național de Apărare și Securitate, care a declarat că cele două avioane au fost doborâte în apropiere de localitate Snijne.

Un oficial al Forțelor aeriene ale Ucrainei a declarat pentru Unian că piloții celor două aeronave s-au catapultat, după ce aparatele de zbor au fost avariate de către sisteme antiaeriene aflate în gestiunea separatiștilor.

Cele două aeronave militare au fost doborâte în apropiere de Snijne, în aceeași zonă de unde serviciile americane de securitate susțin că a fost lansată și racheta Buk care a doborât joi avionul Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord.

Surse:  Инфо корпус, Independent

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.