Video: Toni Erdmann! Filmul care poate propulsa o româncă la Premiul OSCAR și care aduce beneficii de imagine României și Bucureștiului

„Toni Erdmann”, un film regizat de Maren Ade și coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul Oscar la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film.

BREAKING NEWS: Toni Erdmann Romania IN CURSA PENTRU CEL MAI BUN FILM STRAIN LA OSCAR!Ada Solomon, primul producător român în cursa pentru premiul OSCAR la categoria cel mai bun film străin

Posted by Toni Erdmann Romania on 24 Ianuarie 2017

„Recunoașterea filmului „Toni Erdmann” este covârșitoare. Nominalizările vin și se uită așa cum apar, filmul însă rămâne. Și faptul că în urma acestor recunoașteri internaționale filmul este văzut de tot mai mulți spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el”, declară producătorul Ada Solomon.

„Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”, adaugă producătorul român.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro