ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Sute de vehicule de luptă americane, tancuri, obuziere autopropulsate și alte tipuri, au început vineri să debarce în portul german Bremerhaven

Sute de alte vehicule de luptă americane, Tancuri, obuziere autopropulsate și alte tipuri au început vineri să debarce în portul german Bremerhaven, de unde vor pleca spre direcția Europa de Est, pentru consolidarea apărării liniei întâi a apărării NATO în fața unei eventuale agresiuni rusești.

3.500 de militari din cadrul Diviziei a 4-a de Infanterie de la Fort Carson (Statul Colorado/SUA), urmează să sosească în următoarele două săptămâni. Corpul cuprinde 87 de tancuri Abrams și 144 de vehicule de luptă de Bradley.

Mobilizarea face parte din planul noii faze de desfășurare a Exercițiului de Operațiunii Atlantic Resolve, care prevede o prezență continuă a unei echipe americane de luptă din cadrul brigăzii americane de vehicule blindate în Europa – pe bază de rotație – timp de nouă luni.

Video: „Atlantic Resolve”: Die ersten Panzer werden in Bremerhaven verladen

Misiunea principală este consolidarea siguranței aliaților îngrijorați de acțiunile Rusiei. Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și alte state NATO doresc garanții fața de o Rusie tot mai imprevizibilă și agresivă.

Forțele militare se vor aduna mai întâi în Polonia, iar apoi de vor răspândi în șapte țări, din Estonia și până în România și Bulgaria, formând un coridor de siguranță. O unitate a cartierului general va fi staționată în Germania.

Video: NATO-Operation „Atlantic Resolve” – US-Panzer in Bremerhaven entladen

Video: Obama and NATO sends Thousands of Troops and Tanks to Russian Border

Desfășurare acestor forțe a fost anunțate încă de anul trecut, de către Secretarul american al Apărării Ashton Carter, care a precizat că aceste forțe vor participa la exerciții militare regulate în regiune, împreună cu aliați NATO.

General-locotenent Ben Hodges – Comandantul trupelor americane în Europa, cataloga la vremea respectivă această mobilizare drept o „o dovadă a angajamentului Statelor Unite de a descuraja agresiunea și a-i apăra pe aliații și partenerii noștri europeni”.

Pe lângă aceste forțe, Statele Unite plănuiesc, de asemenea, să trimită o brigadă a aviației de luptă, cu aproximativ zece elicoptere de tip Chinook, 50 de elicoptere de tip Black Hawk și 1.800 de oameni de la Fort Drum, în New York, dar și un batalion împreună cu 24 de elicoptere de tip Apache și 400 de oameni de la Fort Bliss, din Texas.

Forțele vor avea cartierul general în Germania, iar unele aeronave vor fi poziționate în Letonia, România și Polonia.

Și Marea Britanie trimite avioane de vânătoare la Marea Neagră, în România, iar un batalion de militari, tancuri și vehicule blindate ușoare urmează să fie mobilizat în Estonia, în primăvară, susținut de trupe din Franța și Danemarca, iar Germania intenționează, de asemenea, să trimită trupe în Lituania.

Albania, Belgia, Canada, Croația, Franța, Italia, Luxemburgul, Olanda, România și Slovenia urmează să joace totodată un rol în cadrul a ceea ce NATO numește Enhanced Forward Presence.

Statele Unite plănuiesc, de asemenea, să mute o unitate Stryker din Germania în Polonia, în cadrul acestui grup.

NATO a început deja să poziționeze echipament și muniție în Europa de Est, cu scopul de a reduce perioada de timp necesară în vederea desfășurării unor unități suplimentare, în cazul în care este necesar acest lucru.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: