ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Stare de urgență la Washington! Protestatarii pro Trump au luat cu asalt Congresul SUA, după ratificarea victoriei președintelui ales, Joe Biden

Video: Stare de urgență la Washington! Protestatarii pro Trump au luat cu asalt Congresul SUA, după ratificarea victoriei președintelui ales, Joe Biden

La Washington a fost decretată Starea de urgenţă pentru 15 zile,  potrivit tranmisiei Live CBS. Patru persoane au murit în urma incidentelor violente de miercuri, de la Capitoliu, iar 57 de persoane au fost arestate. Sesiunea Congresului SUA destinată certificării victoriei lui Biden este în desfăşurare, fiind condusă de Mike Pence.

„Numeroase persoane au venit în Districtul Columbia înarmate şi cu scopul de a se implica în violenţe şi în acte de distrugere şi s-au şi implicat în astfel de acţiuni. Au folosită substanţe chimice iritante, cărămizi, sticle şi arme”, a declarat primarul Muriel Bowser.

În baza stării de urgenţă, vor putea fi utilizate resurse suplimentare pentru a-i proteja pe locuitori, inclusiv pentru instituirea stării de asediu şi extinderea serviciilor de urgenţă. Ordinul este valabil până în 21 ianuarie, la ora 15:00, la o zi după instalarea în funcţie a lui Biden.

Patru persoane au murit în timpul protestelor violente pro-Trump de la Capitolul SUA, a declarat miercuri noaptea Departamentul de Poliție Metropolitană. O femeie a fost împușcată în interiorul Capitolului, iar alte trei au murit după ce au suferit „urgențe medicale”, a spus poliția. O femeie a fost împușcată de un ofițer de poliție al Capitolului în civil, după ce a încălcat Capitolul și a încercat să intre în camera Camerei, potrivit șefului poliției metropolitane Robert Contee. A fost transportată la un spital local, unde ulterior a fost declarată moartă, a spus Contee. Împușcarea este investigată de unitatea de afaceri interne a Poliției Metropolitane, care este responsabilă de investigarea tuturor deceselor ce implică ofițeri de poliție din Washington, D.C., chiar și a celor care implică alte agenții federale Poliția nu a făcut cunoscută încă identitatea femeii. Femeia era civilă și nu era membră al niciunei agenții de aplicare a legii, potrivit Poliției Metropolitane.

Potrivit Comunicatului Poliției Metropolitane citat de CBS, cel puțin 14 membri ai Departamentului de Poliție  au fost răniți, inclusiv un ofițer care a fost târât în ​​mulțime. Au fost recuperate șase arme de foc și două aruncătoare de grenade fumigene și au fost confiscate mai multe cocktail-uri molotov. La câteva ore după breșa de securitate, forțele de ordine au anunțat că Capitolul a fost asigurat. Cincizeci și două de persoane au fost arestate începând de miercuri seara, a spus poliția. Membrii Congresului din ambele partide au reluat numărarea voturilor electorale miercuri târziu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: