ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Șase militari moldoveni din trupele de menținere a păcii, REȚINUȚI de miliția transnistreană și apoi eliberați

Șase militari moldoveni din trupele de menținere a păcii au fost reținuți de miliția transnistreană. Incidentul a avut loc lângă localitatea Parcani, situată în zona de securitate. Ulterior, miliția din regiunea separatistă i-a eliberat pe ostași.

transnitriaGuvernul califică această acțiune unilaterală drept o provocare premeditată, menită să tensioneze situația și să submineze procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

„Acest incident se înscrie în șirul presiunilor aplicate în ultima perioadă asupra instituțiilor moldovenești, inclusiv a școlilor cu predare în grafie latină situate în regiunea transnistreană. Totodată, reținerea pacificatorilor în Zona de Securitate reprezintă o acțiune fără precedent și o sfidare directă la adresa operațiunii de pacificare”, se spune în declarația Executivului.

Autoritățile de la Chișinău spun că au sesizat partenerii internaționali în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, iar incidentele înregistrate astăzi vor fi abordate în mod prioritar în cadrul dialogului cu reprezentanții de la Tiraspol, inclusiv în cadrul Comisiei Unificate de Control.

R.B.N. Press  amintește că ieri, 5 februarie, directorul Liceului Lucian Blaga de la Tiraspol a fost reținut de miliția transnistreană, împreună cu șoferul și contabilul instituției. Toți trei se întorceau din Căușeni și au fost opriți în localitatea Parcani, fiind învinuiți de contrabandă. Ulterior, ei au fost eliberați.

Sursa:publika.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.