ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Ropote de aplauze în Parlamentul României pentru primarii din Republica Moldova care au semnat Declarațiile de UNIRE cu Țara. Cum au reacționat antiromânii din RM?

Video: Ropote de aplauze în Parlamentul României pentru primarii din Republica Moldova care au semnat Declarațiile de UNIRE cu Țara. Cum au reacționat antiromânii din RM?

Ropote de aplauze în Parlamentul României pentru primarii din Republica Moldova care au semnat Declarațiile de UNIRE cu Țara. Edilii care au votat actele de revenire în vechile hotare ale României au fost invitaţi în legislativul de la București. Unul dintre ei a cerut autorităţilor din capitala țării să considere aceste primării ca fiind românești.

Grupul de primari din Republica Moldova, din cele 38 de localităţi care au votat o declaraţie simbolică de unire cu România, a venit la Bucureşti la invitaţia deputatului PMP Constantin Codreanu. În cadrul şedinţei anuale a Asociaţei Comunelor din România de marţi, 20 februarie, aleşii locali moldoveni au fost salutaţi în picioare de către cei prezenţi în sala Parlamentului de la Bucureşti.

 

Unul din primarii semnatari ai Unirii simbolice, Petru Frunze din comuna Puhoi, Ialoveni, a precizat că aceste declaraţii de unire sunt „din suflet”.

„Noi dorim să ne întregim neamul nostru românesc şi este un motiv şi pentru alte localităţi din Basarabia să facă acest pas, un pas foarte important pentru ca cei din Basarabia să simtă valorile româneşti, dar şi valorile Uniunii Europene. Vreau să menţionez că am avut posibilitatea să înţelegem modul de dezvoltare al României şi vrem ca acest aspect să fie implementat şi în Republica Moldova. Avem mari speranţe de la România să ne considere pe noi, cei care am votat declaraţii de unire”, a declarat Frunze.

Ca reacție la aceste declarații de Unire, socialiştii de la Chişinău au început o amplă campanie „anti-unionistă”.

Potrivit comunicatului de pe site-ul partidului socialistilor din Republica Moldova, aceștia susțin că au adunat deja 217 de declaraţii în care primarii şi consilierii din aceste localităţi condamnă unionismul, deși sunt citați doar 10 organizații, respectiv:

1. Or. Ștefan Voda – majoritatea consilierilor (declarație + decizie)+primar
2. Or. Florești – majoritatea consilierilor (declarație)+primar
3. Grogorăuca, r. Sîngerei – majoritatea consilierilor (decizie)
4. Bogdănești, r. Briceni – majoritatea consilierilor (decizie)
5. Cremenciug, r. Soroca – majoritatea consilierilor (declarație + decizie)
6. Cosăuți, r. Soroca – majoritatea consilierilor (declarație + decizie)
7. Cotovscoie, r. Comrat – Decizia Consiliului (declarație + decizie)+ primar
8. Stoianovca, r. Cantemir – majoritatea consilierilor (declarație)
9. Gura Căinarului. R. Florești – majoritatea consilierilor (declarație)
10. Rădulenii Vechi, r.Florești – majoritatea consilierilor (declarație)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: