ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / Revoluția din Kiev continuă în Crimeea. CIOCNIRI între susținătorii și opozanții EURO MAIDANULUI

Știri actualizate -sursa publika.md via R.B.N. Press

(UPDATE 17:39) La moment, tătarii din Crimeea au părăsit piața din fața Parlamentului din Crimeea, susținătorii unității ruse continuă manifestul.

(UPDATE 17:36) Președintele Consiliului Federației (Camera superioară a Parlamentului federal rus), Valentina Matvienko, o apropiată a președintelui Vladimir Putin, a exclus scenariul unei intervenții militare a Rusiei în Ucraina.

(UPDATE 17:35) Un grup de tătari din Crimeea au ars steagul rusescsub zidurile Parlamentul din Crimeea. Potrivit corespondentului de launian.net, acest lucru a fost făcut sub strigătele: „Crimeea nu este Rusia„.

(UPDATE 16:25) Parlamentul Crimeei nu a putut deschide ședința în cadrul căreia urma să fie examinată situația social-politică din regiune.Unian.net anunță că întrunirea nu a putut avea loc în lipsă de cvorum.

(UPDATE 16:01) Minsitrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a avut o întrevedere cu 28 de ambasadori ai țărilor UE și cu șeful misiunii UE în Rusia. Oficialii au discutat despre situația din Ucraina, anunță russian.rt.com.

(UPDATE 15:53) Congresmanul american John McCain susține că Ucraina trebuie inclusă în componența NATO pentru restabilirea situației economice, iar astfel va fi evitată renașterea Imperiului Rus, ceea ce reprezintă un vis al lui Vladimir Putin, scrie russian.rt.com. În decembrie anul trecut, McCain a vizitat Maidanul unde a ținut un discurs și a vorbit cu liderii opoziției.

(UPDATE 15:50) Miliția din Sevastopol anunță că rămâne în afara politicii. Oamenii legii spun că rămân alături de popor și nu vor aplica forța, scrie censor.net.ua.

(UPDATE 15: 32) Președintele Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a anunțat că merge în Crimeea pentru a-i susține pe etnicii ruși din această regiune, scrie korrespondent.net.

(UPDATE 15:00) Uniunea Europeană a precizat că dacă la guvernare în Ucraina vor veni forțe radicale, atunci țara nu va mai primi ajutor financiar, scrie unian.net.

(UPDATE 14:43) Parlamentul din Crimeea nu ia în calcul ieșirea din componența Ucrainei, scrie news.liga.net.

(UPDATE 14:39) Autoritățile din Sevastopol refuză să lichideze forțele Berkut.

(UPDATE 14:36) Trupele Rusiei din districtul militar de la hotar cu Ucraina au fost puse în stare de alertă, la ordinul președintelui Putin.

(UPDATE 14:28) Lângă Parlamentul din Crimeea s-au adunat în jur de 10.000 de oameni. Ușile de la intrare sunt blocate, accesul find permis doar deputaților și repezentanților forțelor de ordine, scrie unian.net.

(UPDATE 14:07) Cele două tabere luptă deja între ele. Protestatarii folosesc lăncile de masă plastică de la drapele.

(UPDATE 13:55)

 Protestatarii au rupt cordonul de polițiști care îi separa. Sunt persoane care încearcă să oprească masele, însă protestatarii nu mai ascultă de nimeni.

(UPDATE 13:50)

 Poliția cu greu face față situației de lângă clădirea Parlamentului.

(UPDATE 13:46)

 Un apropiat al partidului „Rusia Unită” și consultant guvernamental la Kremlin Dmitri Orlov caută în regim de urgență, agenți pentru propagarea și organizarea mitingurilor în masă în Ucraina.

(UPDATE 13:40)

 Președintele Medjlisa, Refat Ciubarov, i-a cerut președintelui Parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov, să amâne sau să anuleze sesiunea extraordinară a Legislativului, pentru a evita confruntările și înrăutățirea situației din Crimeea.

(UPDATE 13:38)

 Participanții la mitingul antiseparatist au rupt primul cordon de polițiști și s-a oprit în curtea interioară a Parlamentului.

(UPDATE 13:36)

 Ciocnirile i-au amploare în fața Radei din Crimeea. A fost anunțată prima victimă a revoltei. Victima face parte din tabăra pro-rusă. Bărbatul a fost transportat la adăpost în incinta Parlamentului.

(UPDATE 13:34)

 Șeful Partidului Comunist din Ucraina, Leonid Grach, susține că de tot ce se întâmplă acum în Crimeea se face vinovat fostul președintele Viktor Ianukovici: „Am vorbit despre faptul că această situație poate exploda, în primul rând la cererea Kievului, și în mod special la dorința lui Ianukovici și a Partidului Regiunilor. Procesele geopolitice care domină astăzi Ucraina sunt foarte ușor de aprins, în contextul problemelor etnice și naționale”.

(UPDATE 13:22)

 Misiunea OSCE va urmări evoluția evenimentelor din Crimeea și va iniția o anchetă pentru a monitoriza încălcarea drepturilor omului în Ucraina, a declarat reprezentantul personal al președintelui Elveției, Tim Guldimannom.

(UPDATE 13:20)

La ora 15.00 se preconizează o sesiune extraordinară a Parlamentului local în cadrul căreia se va discuta problema statului Crimeei în cadrul Ucrainei.

(UPDATE 13:17)

Protestatarii tătari scandează: „Ucraina nu este Rusia” și „Putin este dictator”Protestatarii pro-ruși scandează „Crimeea este Rusia”.

(UPDATE 13:15)

 Poliția nu poate împiedica provocările, iar unii manifestanți au reușit să se ia la bătaie.

(UPDATE 13:11) Noi valuri de proteste se înregistrează în Ucraina. De data aceatea două grupuri de protestatari au venit în fața Radei Supreme din Crimeea. Poliția nu poate face față provocărilor. Taberele adversare sunt gata de încăierare. În cadrul mitingului, tatarii din Crimeea a cerut înlăturarea steagului Rusiei de pe parlamentul local, care ieri a fost instalat de către forțele proruse din regiune, transmite cenzor.net.ua.

Menționăm că populația băștinașă a peninsulei Crimeea este cea a tatarilor. Aceasta susține integritatea teritorială a Ucrainei.

Sursa:publika.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.