ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / Războiul, în plină desfășurare în estul Ucrainei. 68 de civili au fost răniți în ultimele 24 de ore

Luptele rămân la ordinea zilei în estul Ucrainei. Bombardamentele continuă în mai multe localități. Kievul afirmă că separatiștii trag în zonele rezidențiale, iar în ultimele 24 de ore au fost răniți 68 de civili. De cealaltă parte, militanții proruși au anunțat că au început un contraatac.

Cele mai grele lupte au fost înregistrate în preajma localităților Stanița Lugansk și Novosvetlovka. Situația este dificilă și în apropiere de orașele mari Donețk și Lugansk. De asemenea, au fost înregistrate confruntări pentru controlul localităților Ilovaisk și Elenova. Autoritățile ucrainene au reiterat că armata nu a bombardat cartiere rezidențiale și afirmă că separatiștii au distrus complet infrastructura Luganskului.

„Militarii ucraineni nu bombardează orașe, în special zone rezidențiale. Focurile de artilerie sau atacurile aeriene vizează doar taberele localizate în afara zonelor rezidențiale„, a declarat Andreo Lîsenko, purtătorul de cuvând al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Separatiștii au anunțat, la rândul lor, că au format trei brigăzi de infanterie, divizii de artilerie, precum și un regiment din militari ucraineni care au dezertat. Anunțul a fost făcut de autoproclamatul lider al republicii separatiste Donețk, Alexandr Zaharcenko, care a menționat că a fost inițiat un contraatac. Între timp, Human Rights Watch acuză militanții proruși de încălcarea normelor internaționale, în urma marșului prizonierilor de război care a avut loc de ziua independenței în orașul Donețk.

Duminică Ucraina și-a sărbătorit ziua independenței. După ceremoniile din centrul Kievului, a fost organizată și o paradă navală în orașul Odesa. Președintele Petro Poroșenko a anunțat că în următorii doi ani, vor fi alocate trei miliarde de euro pentru reechiparea armatei.

Sursa:publika.md

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.