ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / Proteste în toata țara! 35.000 de oameni în București: „Nu vrem să fim o nație de hoți!”

Video / Proteste în toata țara! 35.000 de oameni în București: „Nu vrem să fim o nație de hoți!”

Aproximativ 35.000 de bucureşteni au ieşit duminică 26 noiembrie, seara în stradă și au mărşăluit spre Parlament într-un protest împotriva adoptării noilor legi din Justiție de către PSD-ALDE, dar şi împotriva modificării Codului Fiscal. Și în restul marilor orașe au avut loc zeci de alte proteste cu zeci de mii de oameni.

De la protestul din Bucureşti au absentat reprezentanţii marilor sindicate, care anunţaseră solidarizarea cu protestele iniţiate de o mare coaliţie de ONG-uri, dar şi de comunităţi de pe Facebook.

Oamenii au protestat împotriva liderilor Puterii, dar şi împotriva Curţii Constituţionale, mărşăluind pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Universitate – Unirea – Parlament.

Video proteste în București 26 nov.2017

Proteste în Brașov 26 nov.2017

În timpul manifestațiilor de stradă împotriva adoptării noilor legi din Justiție. Jandarmii au făcut cordon călare în faţa protestatarilor atunci când oamenii adunaţi în Piaţa Victoriei au vrut să plece în marş pe Bulevardul Lascăr Catargiu.

Jurnalistul Oreste Teodorescu, a cerut în cadrul emisiunii ”Jocuri de Putere” de la Realitatea TV demisia de urgență a ministrului Carmen Dan pentru intervenția de forță a Jandarmeriei împotriva manifestanților.

Jandarmii au făcut cordon călare în faţa protestatarilor în momentul când oamenii din Piața Victoriei au dorit să se deplaseze în marş pe Bulevardul Lascăr Catargiu.

Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii, au strigat ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”. După îmbrânceli cu manifestanţii şi după ce caii au devenit foarte agitaţi, jandarmii călare s-au retras la o distanţă de siguranţă. Totuşi, zeci de jandarmi şi poliţişti au mers în faţa coloanei de manifestanţi. Circulaţia rutieră a fost oprită pe Bulevardul Lascăr Catargiu, pe Magheru, pe Nicolae Bălcescu şi pe Bulevardul Unirii.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: