ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: PROTESTE DEGENERATE IN VIOLENTA IN FOSTA REPUBLICA IUGOSLAVA A MACEDONIEI

Albanezii din FYROM (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei) au protestat zile la rând în orașele Gostivar și Dibra, în semn de revoltă față decizia judecătorească care a dat o sentință de închisoare pe viață pentru șase albanezi, în cazul “Monstra”. Cazul este foarte controversat și considerat un montaj al autorităților macedonene, care au arestat cei șase albanezi pentru uciderea a trei pescari macedoneni în zona lacului Smilkovc din Shkup. Anterior zilei de astăzi au avut loc proteste violente în capitala Shkup, timp de două zile în șir (vineri și sâmbătă) și în Tetova (duminică). Poliția a aruncat cu gaze lacrimogene și bombe șoc în protestatari. Au fost răniți peste 50 de protestatari. Protestele au fost organizate prin rețelele sociale și nu se cunosc cu exantitate organizatorii acestora. Sunt anunțate în continuare proteste pe rețelele sociale marți în Kercova și vineri în Shkup.
În semn de solidaritate cu albanezii din FYROM vor protesta și albanezii din capitala Albaniei (Tirana) și capitala Kosovei (Prishtina).


Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.