ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Președinții Trump și Iohannis s-au întâlnit în prezența Reginei Elisabeta a II-a

Video: Președinții Trump și Iohannis s-au întâlnit în prezența Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a fost gazda unei recepții cu ocazia Reuniunii NATO la Nivel înalt de la Londra. Cu acest prilej, președintele României Klaus Iohannis şi cel al Statelor Unite, Trump s-au întreținut preț de câteva minute, la discuție participând și soţiile acestora.

Președintele Iohannis a participat și la un dejun de lucru găzduit de preşedintele SUA Donald Trump cu ocazia Summitului NATO, oferit doar șefilor de state-membre care au alocat 2% din PIB pentru bugetul dedicat apărării colective.

Miercuri 4 decembrie a.c., preşedintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în a doua zi a Reuniunii NATO la Nivel Înalt de la Londra, ce se desfășoară în contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Alianţei Nord-Atlantice.

”Cu această ocazie, liderii aliaţi vor analiza stadiul de implementare a măsurilor pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, precum şi a celor legate de rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi acordarea de sprijin statelor partenere. În acelaşi timp, şefii de stat şi de guvern din statele membre aliate vor adopta decizii privind modernizarea NATO şi creşterea rolului său în combaterea actualelor ameninţări şi provocări la adresa securităţii euro-atlantice”, comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Video: Queen Elizabeth hosts NATO world leaders at Buckingham Palace

Administraţia Prezidenţială a transmis: „Cu această ocazie, liderii aliaţi vor analiza stadiul de implementare a măsurilor pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, precum şi a celor legate de rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi acordarea de sprijin statelor partenere. În acelaşi timp, şefii de stat şi de guvern din statele membre aliate vor adopta decizii privind modernizarea NATO şi creşterea rolului său în combaterea actualelor ameninţări şi provocări la adresa securităţii euro-atlantice”.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: