ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / Președintele Iohannis la CSM: „magistrații sunt indignați de deciziile Executivului și sunt hotărâți să acționeze solidar pentru menținerea independenței Justiției”

Video / Președintele Iohannis la CSM: „magistrații sunt indignați de deciziile Executivului și sunt hotărâți să acționeze solidar pentru menținerea independenței Justiției”

Președintele Klaus Iohannis a fost în această dimineață la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a identifica împreună cu magistrații soluții pentru blocarea atacului la statul de drept, în urma adoptării ieri seară (1 februarie a.c.) a legii privind grațierea de către Guvernul Grindeanu.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

„Ceea ce a făcut Guvernul noaptea trecută este inacceptabil, este o ofensă adusă Justiției. Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. De aceea, am fost în această dimineață la ședința Consiliului Superior al Magistraturii pentru a vedea ce soluții sunt să blocăm atacul la statul de drept. Am constatat că magistrații sunt indignați de deciziile Executivului și sunt hotărâți să acționeze solidar pentru menținerea independenței Justiției. Conflictul instituțional este evident, iar CSM va sesiza Curtea Constituțională, care poate inclusiv anula Ordonanța de Urgență.” – a spus președintele Klaus Iohannis într-o scurtă conferință de presă la ieșirea din sediul CSM.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: