Video: Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ia poziție în apărarea drepturilor românilor din Ucraina – „Nu este un tratament corect”

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că există „foarte multă nemulțumire” odată cu adoptarea, în Ucraina, a unei noi legi a învățământului, întrucât ea nu stabilește un tratament corect pentru comunitatea românească din această țară, informează agerpres.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Video: Dragnea, despre noua lege a învățământului din Ucraina: „Nu este un tratament corect”

„Eu nu sunt de acord deloc cu această măsură și mă aștept ca Ministerul de Externe să aibă o reacție rapidă și să înceapă discuțiile și cu ambasadorul Ucrainei de aici și la nivel de guvern. Nu este corect”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă situația poate fi remediată, Liviu Dragnea a afirmat că trebuie făcute toate eforturile în acest sens.

„Trebuie să facem toate eforturile să se remedieze, pentru că nu este un tratament corect pentru comunitatea românească care trăiește în Ucraina. Este foarte multă nemulțumire în urma acestei măsuri și eu cred că Ministerul de Externe și toți cei din statul român care au competențe în politica externă trebuie să se activeze rapid”, a susținut președintele Camerei Deputaților.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și-a exprimat îngrijorarea față de adaptarea unei noi legi a învățământului în Ucraina, susținând că tema învățământului în limba maternă pentru etnicii români din acest stat se va afla prioritar pe agenda secretarului de stat Victor Micula, care se va deplasa la Kiev săptămâna viitoare.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu îngrijorare de forma adoptată la 5 septembrie de către Rada Supremă a Ucrainei a noii Legi a Învățământului, în special a articolului 7 al acesteia, care vizează învățământul în limbile minorităților naționale”, arăta MAE într-un comunicat de presă.