ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / Premierul Marii Britanii către Rusia:„Știm ce faceți. Nu veți reuși”

Video / Premierul Marii Britanii către Rusia:„Știm ce faceți. Nu veți reuși”

„Știm ce faceți. Nu veți reuși”, a declarat Theresa May la adresa liderilor ruși, în cursul unui dineu organizat de Lordul-primar al City of London, centrul istoric și financiar din capitala britanică transmite TVR citat de romaniabreakingnews.ro

Prim-ministrul a denunțat „anexarea ilegală a Crimeii la Rusia”, sprijinul acordat rebelilor în regiunea Donbas, încălcarea repetată a „spațiului aerian al mai multor țări europene”, campaniile de spionaj cibernetic, „implicarea cu ocazia alegerilor”, actele de „piraterie asupra Ministerului danez al Apărării și Bundestagului”.

„Rusia caută să facă din informație o armă, implicând media conduse de stat pentru a difuza informații false și imagini prelucrate cu scopul de a însămânța discordia în Vest și a ne sabota instituțiile”, a continuat Theresa May. „Marea Britanie va face ce trebuie pentru a se proteja și va acționa cu aliații săi pentru a face același lucru”, a adăugat ea.

Printre măsurile necesare, prim-ministrul a citat „reforma NATO”, cu scopul de „a descuraja mai eficient și a contra activitățile ostile ale Rusiei”, intensificarea susținerii militare și economice a Ucrainei, întărirea politicii Marii Britanii în domeniul securității cibernetice.

„Întreprindem acțiunile necesare pentru a contra activitățile ruse”, dar „nu vrem să ne întoarcem la perioada Războiului Rece, nici să fim într-o confruntare perpetuă” cu Moscova, a explicat premierul, exprimându-și speranța ca Rusia să meargă pe un „drum diferit”.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: