ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / PR Moldova: „DODON A VENIT DE LA MOSCOVA CU AVIONUL GAZ PROM PENTRU CĂ A ADUS 20 MILIOANE DE DOLARI PENTRU ALEGERI!”

Video / PR Moldova: „DODON A VENIT DE LA MOSCOVA CU AVIONUL GAZ PROM PENTRU CĂ A ADUS 20 MILIOANE DE DOLARI PENTRU ALEGERI!”

Președintele Partidului Regiunilor din Republica Moldova, Alexandr Kalinin a dat în cadrul unei conferințe de presă detalii șocante despre actualul președintele al Republicii Moldova, Igor Dodon și partidul pe care îl susține, PSRM sunt finanțați din bani externi și este nevoia ca aceștia să fie excluși din cursa electorală.

Kalinin susține că Igor Dodon a primit 20 de milioane de dolari din Rusia pentru organizarea cu succes a campaniei electorale din data de 24 februarie. Totodată, acesta a menționat că Igor Dodon și Zinaida Greceanîi vor împărți cea mai mare parte a sumei pentru că o campanie electorală în Republica Moldova costă mult mai ieftin decât cred forțele care finanțează PSRM-ul.

Video

Alexandr Kalinin -Președintele PRM,  afirmă că este nevoie de aplicarea aceleiași sancțiuni la adresa PSRM așa cum s-a întâmplat în anul 2014 la adresa Partidului Politic Patria, condus de Renato Usatîi, care a fost exclus cu 3 zile înainte de alegeri pe motiv că a fost finanțat din extern. Kalinin spune că Procuratura Generală ar trebui să se autosesizeze după această conferință de presă și să viziteze sediul PSRM pentru a verifica finanțarea acestora.

Redacția Romania Breaking News amintește că potrivit legii din Republica Moldova, finanțarea din surse externe a partidelor politice este interzisă, fiind accepate doar sursele menționate de lege, citate mai jos.

Extras din REGULAMENTUL privind finanțarea activității partidelor politice / Sursa: lex.justice.md
I. Dispoziții generale

1. Prezentul Regulament reglementează condițiile și modul de susținere financiară a activității partidelor politice, prezentare a rapoartelor financiare, de supraveghere și control privind finanțarea partidelor politice.
2. În procesul de finanțare, partidele politice, precum și alți subiecți implicați în acest proces, se conduc de Constituția Republicii Moldova, Codul electoral al Republicii Moldova, Legea nr. 294 din 21 decembrie 2007 privind partidele politice, de prezentul Regulament, precum și de alte acte normative în domeniu.
[Pct.2 modificat prin HCEC115 din 18.08.16, MO306-313/16.09.16 art.1530; în vigoare 18.08.16]
3. În sensul prezentului Regulament, următoarele noțiuni semnifică:
subvenție – surse financiare alocate de la bugetul de stat partidului politic, în condițiile prezentului Regulament, pentru finanțarea activității acestuia;
cotizație – plată efectuată regulat și periodic de membrii partidului politic;
donație – mijloace bănești, bunuri materiale/nemateriale, servicii, transmise/prestate benevol, cu titlu gratuit și necondiționat partidului politic și acceptate de acesta;
raport privind gestiunea financiară – raport al partidului politic privind veniturile obținute în condițiile prezentului Regulament și ale Legii nr. 294 din 21 decembrie 2007 privind partidele politice, sursa de proveniență a acestora, cheltuielile efectuate în perioada de gestiune, precum și alte informații relevante;
trezorier – persoană responsabilă de finanțele partidului politic.
Alte noțiuni utilizate în prezentul Regulament vor fi înțelese conform prevederilor din actele normative în vigoare.
4. Sursele de finanțare a partidului politic sînt:
a) cotizațiile;
    b) donațiile;
    c) subvențiile de la bugetul de stat;
    d) veniturile obținute din activități proprii, în condițiile legii și prevăzute în mod expres în statutul partidului politic.
    Partidele politice nu pot folosi alte surse de finanțare decît cele prevăzute la lit. a)-d).

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: